Amedeo Della Valle a semnat cu EA7 Milano

EA7 Milano a anunțat legitimarea lui Amedeo Della Valle. Fundașul echipei naționale a Italiei în campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019 a semnat un angajament pe termen lung cu campioana în exercițiu a țării sale natale.

În vârstă de 25 ani, înalt de 1.93 metri, Della Valle este jucător de pozițiile 1-2. El sosește de la Reggio Emilia, formație alături de care a evoluat în EuroCup, bifând 19 prezențe și calificându-se în semifinalele competiției. Amedeo a avut medii statistice de 17.5 puncte, 3.2 recuperări și 3.1 pase decisive, fiind inclus în echipa ideală a sezonului 2017/18 în competiția amintită.

Della Valle a deprins tainele baschetului alături de Casale Monferrato. El a petrecut apoi trei ani în SUA, jucând baschet la nivel de liceu pentru Findlay Prep, respectiv la nivel universitar pentru Ohio State University.

Jucătorul amintit s-a întors în Italia în cursul anului 2014. El a ajutat-o pe Reggio Emilia să câștige FIBA EuroChallenge în același an. Della Valle a jucat finala campionatului Italiei în 2015 și 2016, cucerind SuperCupa Italiei în 2016.

Della Valle a fost campion european U20 masculin în anul 2013, alături de naționala de tineret a Italiei. El va debuta la nivel de Euroligă în sezonul 2018/19.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.