Always a Brave! Povestea echipei care în urmă cu zece ani a produs câteva surprize în March Madness

Will Franklin – campion în exercițiu al României – este unul dintre protagoniștii echipei Always a Brave, surpriza celei de-a 3-a ediții a The Basketball Tournament. Evenimentul atrage interes din partea publicului deoarece reunește jucători din NBA și Euroligă, dar mai ales pentru că reia rivalitățile din baschetul universitar – poate cel mai pur baschet jucat pe planetă.

ESPN este partener al acestui turneu, pe lângă transmisiunile în direct relatând povești interesante despre evenimentul ce în acest an oferă un premiu în valoare de 2 milioane dolari. Din care se vor înfrupta doar câștigătorii. Locul 2 nu primește nimic. Cu atât mai puțin vor primi semifinalistele și echipele deja eliminate. Cu alte cuvinte, doar locul 1 contează. În cel mai pur stil american în sport.

Una dintre poveștile acestei veri este parcursul echipei Always a Brave. În celelalte echipe am regăsit jucători deosebit de spectaculoși, dar care nu pot performa împreună. Am văzut echipe încărcate de individualități mai sonore și valori certe, dar poate nu la fel de motivate și nu la fel de dornice să pună mâna pe marele și unicul premiu. E posibil ca unii jucători să nu fie atât de montați și să folosească turneul din această vară pentru a se menține în formă, fără a fi mânați de un premiu pe care îl pot obține lunar din salariul de la echipa de club. Există însă și jucători, respectiv echipe care s-au pregătit corespunzător și au tratat turneul cu maxim de seriozitate.

Always a Brave este o echipă alcătuită din absolvenții universității Bradley. Ei au jucat pentru Braves în NCAA, iar acum s-au reunit pentru a juca din nou împreună, pentru un premiu colosal.

În urmă cu ceva mai mult de zece ani, exact în primăvara anului 2006, Bradley Braves făcea furori în March Madness. Cotați cu șansa a 13-a, Braves au eliminat grupări celebre și mai bine cotate în „nebunia din martie”. Printre victimele lui Bradley s-au numărat Kansas Jayhawks și Pittsburgh Panthers.

Memphis Tigers, cu celebrul John Calipari la timonă, au oprit parcursul lui Bradley Braves în Sweet 16. Un an mai târziu după această aventură, Will Franklin avea să-și finalizeze studiile și să înceapă aventura profesionistă care l-a dus prin țări precum Germania, Bosnia-Herțegovina, Tunisia, România și Polonia.

Chiar dacă au trecut nouă ani de la absolvire, Franklin este amintit de fanii lui Bradley Braves pentru coșul de la centrul terenului reușit în ultima secundă a primei reprize din meciul cu Kansas în turneul NCAA, respectiv pentru reușitele decisive din confruntările cu Southern Illinois și UNI, gen de reușite cu care Will s-a remarcat și în baschetul profesionist.

Echipa din 2006 a lui Bradley, reunită în această vară sub denumirea de Always a Brave, îl cuprinde și pe Patrick O’Bryant, nimeni altcineva decât a 9-a opțiune în NBA Draft 2006. Un alt jucător important este Marcelus Sommerville, care bifează o vară de neuitat, fiind cel mai bun marcator al The Basketball Tournament.

Alături de cei doi și de Will Franklin, printre piesele importante se numără Daniel Ruffin, Tony Bennett și Jeremy Crouch. Echipa este antrenată de către Chuck Buescher, o legendă a baschetului din Chicago la nivel de liceu. El a fost antrenor asistent la Bradley între 2005 și 2007. S-a lăsat de antrenorat în vara anului 2007, dar la distanță de nouă ani a revenit la cârma acelor băieți pe care i-a ajutat să se califice între primele 16 echipe ale baschetului amator din SUA în urmă cu un deceniu.

Povestea echipei Always a Brave din această vară se aseamănă cu cea a lui Bradley din primăvara lui 2006. În drum spre Final Four-ul turneului, echipa lui Will Franklin a trecut de grupări alcătuite din absolvenți ai celebrelor universități Kentucky, Michigan State și Kansas State. De asemenea, în optimile de finală, Will&co au spulberat o echipă din care au făcut parte Jason Williams și Mike Bibby, două legende sau staruri apuse ale NBA-ului, pentru ca în sferturile de finală, Always a Brave să depășească o echipă formatădin absolvenți ai universității Marquette.

În semifinala de sâmbătă (30.07), programată a se desfășura la New York, în Rose Hill Gym at Fordham University (3.200 locuri), Always a Brave se duelează cu o echipă alcătuită din absolvenți ai universității Colorado. Adversarul nu dispune de nume la fel de celebre precum au avut adversarii anteriori, însă oricine a ajuns în Final Four trebuie să fie extrem de periculos.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.