Oficial. Alhaji Mohammed la U-BT Cluj-Napoca

Alhaji Mohammed revine în România. Baschetbalistul american-ghanez a semnat un angajament cu U-BT Cluj-Napoca. În vârstă de 37 ani, jucător de pozițiile 2-3, el revine în Liga Națională, acolo unde a mai jucat pentru CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș.

Mohammed sosește de la ADA Blois, formație angrenată în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Franței. El s-a alăturat acestei echipe în cursul lunii noiembrie 2018, bifând 11 prezențe cu patru titularizări. Mediile sale statistice sunt de 8.1 puncte, 2.4 recuperări și 1.4 pase decisive în 20.5 minute pe partidă.

Foto: Csaba Toth

Ultima apariție a lui Mohammed în LNB Pro B s-a consemnat pe 12 februarie, bifând 13 minute cu 8 puncte, 2 intercepții și o recuperare în partida cu Nantes, scor 90-85.

Absolvent al universității Louisville în anul 2004, Alhaji a jucat la nivel profesionist pentru următoarele echipe:

2004-05: Idaho Stampede (SUA).
2005-07: Matrixx Magix Nijmegen (Olanda).
2007-08: Paderborn Baskets 91 (Germania), Matrixx Magix Nijmegen (Olanda).
2008-10: Limoges (Franța).
2010-11: CE Cip Lleida Basketball (Spania), Towzin Electric Kashan (Iran).
2011-12: Al Kuwait (Kuweit).
2012-13: Blancos de Rueda Valladolid (Spania), CSU Asesoft Ploiesti (România).
2013-14: CSU Asesoft Ploiesti (România).
2014-15: CSU Asesoft Ploiesti (România), Nancy (Franța).
2015-16: Sigal Prishtina (Kosovo), BC Mureș (România).
2016-17: BC Mures (România), Alba Fehervar (Ungaria).
2017-18: Alba Fehervar (Ungaria).

În cinci sezoane petrecute în România, între 2012 și 2017, Alhaji Mohammed a bifat 104 prezențe în Liga Națională, având medii statistice de 16.4 puncte, 4.5 recuperări, 3.2 pase decisive și 1.4 intercepții în 31:17 minute pe partidă. El are două titluri de campion al României, ambele cu Ploiești, respectiv o finală pierdută, alături de Mureș.

U-BT Cluj-Napoca l-a pierdut pe bulgarul Stanimir Marinov, acesta având șanse mici de a mai juca în actualul sezon competițional. Prin venirea lui Mohammed se pare că Aleksandar Rasic va juca mai mult la poziția 1, acolo unde opțiunea principală devine Darrin Dorsey, un alt jucător transferat de ardeleni în cursul acestui sezon.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.