Alex Tyus este MVP-ul lunii ianuarie 2019 în Euroligă

Alex Tyus a fost desemnat MVP al lunii ianuarie 2019 în Euroligă. Atleticul pivot american de la Maccabi Tel-Aviv a avut prestații impresionante și a ajutat campioana Israelului să revină în cursa pentru playoff sub comanda noului antrenor, Ioannis Sfairopoulos.

Tyus a avut medii statistice de 11.2 puncte, 4.2 recuperări și 1.6 capace în cinci partide pe parcursul primei luni din anul 2019. Maccabi a câștigat patru din aceste meciuri. Alex a reușit aceste cifre în condițiile în care a jucat în medie 22 minute pe meci și a avut trei meciuri cu 100% la aruncările din acțiune. În luna ianuarie 2019, Tyus a avut 26/31 la aruncările din acțiune cu procentaj de 84%.

Foto: www.euroleague.net

În 20 partide disputate până la această oră în sezonul 2018/19, Tyus are medii statistice de 8.2 puncte, 4.3 recuperări și 1.1 capace în 20 minute pe partidă pentru 10.6 la eficiență. El are 65% la aruncările din acțiune și 58% la linia de pedeapsă.

Tyus măsoară 2.03 metri și are 31 ani împliniți pe 8 ianuarie. Este născut și format baschetbalistic în SUA, dar deține cetățenia israeliană. Parcurge al 7-lea sezon consecutiv în Euroligă. Are 166 meciuri jucate în competiția supremă din Europa cu medii de 8 puncte, 4.6 recuperări și 1.2 capace pe partidă. Tyus obține al 2-lea trofeu de MVP al lunii în Euroligă. Precedentul s-a consemnat în aprilie 2014.

Absolvent al universității Florida în 2011, Alex Tyus și-a început cariera profesionistă în acelați an. Primul său angajament a fost alături de Maccabi Ashdod, în Israel. Sezonul 2011/12 a fost singurul din cariera profesionistă a lui Tyus ce nu a cuprins participare în Euroligă. Ulterior a jucat pentru Cantu, Maccabi Tel-Aviv, Anadolu Efes Istanbul și Galatasaray Istanbul.

Tyus a jucat pentru Maccabi Tel-Aviv între 2013 și 2015, câștigând Euroliga în 2014, sub comanda lui David Blatt. El s-a întors la formația israelienă în vara anului 2017.

Maccabi Tel-Aviv are o serie de patru victorii consecutive, incluzând succesul cu CSKA de la Moscova și victoriile de acasă cu Buducnost, Barcelona și Panathinaikos, respectiv un bilanț general de 9-11 cu care se situează pe locul 10, la egalitate cu ocupantele locurilor 8 și 9 în ierarhia la zi a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.