Alex Olah s-a calificat în finala campionatului din Olanda

ZZ Leiden a obținut calificarea în finala campionatului Olandei. Echipa la care evoluează Alex Olah a eliminat pe Zwolle cu scorul general de 4-0.

Ultimul meci al seriei s-a desfășurat marți (15.05), pe terenul lui Leiden. Oaspeții au condus tot meciul, de la prima posesie până în ultimul minut. Zwolle a reușit chiar să se desprindă la 15 lungimi, controlând situația pe tabela de marcaj preț de mai bine de 30 minute de joc efectiv.

Scorul la jumătatea partidei a fost de 38-23 în favoarea oaspeților, Leiden a strâns la 47-42 cu zece minute înainte de final. Zwolle conducea cu scorul de 58-51 cu patru minute rămase de jucat, respectiv cu 60-55 la intrarea în ultimul minut de joc.

Acesta a aparținut gazdelor. Worthy De Jong a strâns la două puncte cu o reușită de pe semicerc, după care tot el a egalat la 60 cu 24 secunde rămase de jucat. Oaspeții au aruncat la coș cu câteva secunde înainte de epuizarea timpului de joc însă au fost impreciși. De Jong a recuperat defensiv și i-a pasat lui Carrington Love care a marcat coșul victoriei și calificării pentru ZZ Leiden.

Rezultatul final a fost de 63-60.

Alex Olah a venit de pe bancă și a bifat 18 minute, 21 secunde pe parchet. El a terminat cu 6 puncte, 3/7 din acțiune, 7 recuperări (2 ofensive), 2 capace și o pasă decisivă cu o posesie pierdută. Compatriotul nostru a avut -10 la +/- și a terminat cu 11 la eficiență.

Carrington Love a totalizat 22 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, iar Worthy De Jong a adăugat 12 puncte, 13 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. Sherron Dorsey-Walker a replicat cu 21 puncte, iar Noah Dahlman – fost jucător la Dinamo București – a adăugat 16 puncte, 8 recuperări (5 ofensive) pentru Zwolle.

ZZ Leiden se califică în finala campionatului Olandei după ce în precedentele patru ediții s-a oprit în semifinale. În 2011 și 2013 a fost campioană, iar în 2012 a pierdut finala. Palmaresul acestei echipe mai cuprinde două cupe și o supercupă a Olandei.

În finală, Leiden se duelează cu Donar Groningen, campioana în exercițiu. Această grupare a trecut de Rotterdam cu 4-0 în semifinale. De notat că Donar a eliminat U-BT Cluj-Napoca în playoff-ul FIBA Europe Cup și a fost semifinalistă în competiția continentală amintită. Donar și Leiden s-au duelat și în finala Cupei Olandei 2018, adjudecată de Groningen cu 78-61.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.