Alex Olah a semnat în Spania

Alex Olah va juca în Spania în sezonul 2019/20. Baschetbalistul originar din Banat, în vârstă de 26 ani, înalt de 2.13 metri, evoluează la poziția 5 și a fost legitimat de CB Breogan SAD.

🚨 SIGNING ALERT🚨 Alexandru Lucian Olah moves to Spain joining CLUB BALONCESTO BREOGAN SAD !!! #FollowYourDreamsWithUs

Publicată de Tangram Sports Management pe Miercuri, 28 august 2019

În sezonul 2018/19, Alex Olah a jucat în primul eșalon al Belgiei. Aici, Olah a avut 36 prezențe, toate ca titular. El a avut medii statistice de 12.4 puncte, 6.8 recuperări, 1.0 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.7 capace pentru 15.9 la eficiență în aproape 26 minute pe partidă. Românul a terminat sezonul cu 59% la aruncările de două puncte, 44% la trei puncte, respectiv 87% la linia de pedeapsă.

Breogan tocmai a retrogradat din primul eșalon al Spaniei. Gruparea din Lugo a avut nouă victorii din 34 partide disputate și a ocupat locul 18, ultimul în Liga ACB. Acesta a fost primul sezon în eșalonul de elită pentru Breogan după o absență de 12 ani din Liga ACB.

Formația amintită va evolua în LEB Oro, a 2-a ligă iberică. Acest club a luat ființă în anii 60. A câștigat cel de-al 2-lea eșalon al Spaniei de trei ori. De-a lungul istoriei a contabilizat 23 sezoane în prima ligă iberică și a înregistrat o singură prezență în cupele europene, la nivelul Cupei Korac, în anii 80.

Reamintim că Olah a făcut parte din lotul României în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. De altfel, în acest moment singurii componenți ai naționalei României fără angajament pentru sezonul 2019/20 sunt Radu Paliciuc și Iulian Orbeanu.

Olah a absolvit universitatea Northwestern. La nivel profesionist a acumulat experiențe în Belgia, România și Olanda. Astfel, Spania devine a 4-a țară din cariera profesionistă a lui „Oli”. El se află la startul celui de-al 4-lea sezon ca jucător profesionist.

1 comentarii On Alex Olah a semnat în Spania

  • Incet incet isi ridica nivelul., daca poate repeta sezonul trecut si in Spania are sansa sa ajunga in baschetul mare linga Cate.
    Ii tinem pumnii !!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.