Aleksandar Rasic s-a alăturat lui Mega Leks

Aleksandar Rasic, fost jucător al echipei Steaua CSM EximBank București, s-a întors în țara natală. Sportivul ex-iugoslav a fost legitimat de Mega Leks, formație patronată de Misko Raznatovic, cel care deține și agenția de impresariere jucători și antrenori BeoBasket.

Sârbul s-a despărțit recent de Turk Telekom Ankara, grupare la care a evoluat din a 2-a jumătate a lunii decembrie 2015 și până la finele lunii aprilie 2016. Rasic a jucat ultimul meci pentru gruparea turcă pe 30 aprilie. Echipa din capitala Turciei se situează pe locul al 15-lea, din totalul de 16 poziții și are șanse minime să evite retrogradarea din primul eșalon al Semilunei.

În total, Rasic a jucat 18 meciuri în campionatul Turciei și 5 meciuri în FIBA Europe Cup. El a avut medii de 1.7 puncte, 1.4 pase decisive și 1.1 recuperări pentru 2.3 la eficiență în 13 minute pe partidă la Turk Telekom.

El a avut câte nouă prezențe pentru Steaua CSM EximBank București atât în EuroCup, cât și în Liga Națională, cu medii de 11.1 puncte, 4.2 pase decisive și 2.7 recuperări pentru 13.2 la eficiență în LNBM, respectiv 9.9 puncte, 4.2 pase decisive, 2.3 recuperări și 9.1 la eficiență în cupele europene.

În vârstă de 32 ani, Rasic s-a despărțit de Steaua cu o prestație fenomenală la Oradea, în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. El a avut șapte coșuri de trei puncte și a totalizat 27 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții pentru 28 la eficiență în victoria militarilor, scor 79-77, în fieful lui CSM CSU. Steaua era echipa cu cele mai puține meciuri pierdute în LNBM la momentul plecării lui Rasic.

Mega Leks tocmai a încheiat aventura în Liga Adriatică, pierzând finala acestei redutabile competiții ce reunește cele mai bune cluburi din spațiul ex-iugoslav. Această echipă continuă sezonul competițional 2015/16 în campionatul Serbiei. Sperliga este programată să demareze pe 7 mai. Venirea lui Rasic aduce un plus necesar de experiență echipei din capitala Serbiei. Cel mai vârstnic jucător al lui Mega Leks, înaintea legitimării lui Rasic, avea 22 ani.

În cursul acestui sezon competițional, Mega Leks a câștigat Cupa Serbiei, după o finală câștigată în fața lui Partizan Belgrad.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar