Alba Berlin s-a calificat în playoff-ul EuroCup

Alba Berlin a obținut un succes important în deplasare asigurându-și calificarea în playoff-ul EuroCup – ediția 2018/19. Germanii au controlat jocul susținut pe terenul lui AS Monaco și s-au impus cu scorul de 75-61, în prologul penultimei etape din TOP 16.

Echipa antrenată de Aito Garcia Reneses s-a desprins la 26-16 în primele zece minute de joc și nu a permis formației adverse să revină pe tabela de marcaj. Germanii au avut un sfert al 2-lea modest pe faza de atac, însă au compensat cu defensivă, ținându-și adversarii sub control pe tot parcursul celor 40 minute de joc.

Foto: www.eurocupbasketball.com

În pofida procentajului de 21% la trei puncte, cu doar patru astfel de reușite, echipa din capitala Germaniei a învins. Alba a dominat lupta la recuperare (44-30, cu 21-10 la cele ofensive!). De asemenea, învingătorii au avut un număr dublu de aruncări libere.

Rokas Giedraitis a totalizat 19 puncte, 6 recuperări, iar Joshiko Saibou și Landry Nnoko a terminat cu 10 puncte, 10 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Lazeric Jones a reușit 12 puncte, iar Derek Needham a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru Monaco.

Alba Berlin are 4-1 la general și este calificată în playoff-ul EuroCup. Echipa din Germania este deja câștigătoare a Grupei E, ceea ce înseamnă că va beneficia de avantajul terenului propriu în sferturile de finală. Monaco are 2-3 la general și menține șanse de calificare.

În schimb, Limoges CSP a revenit spectaculos și a răpit orice șansă de calificare Stelei Roșii Belgrad, într-un meci contând pentru Grupa G. Partida desfășurată în Franța a fost câștigată de gazde cu scorul de 72-71.

După o primă repriză echilibrată, adjudecată de Limoges cu 40-35, Steaua Roșie a trecut în avantaj pe fondul unui parțial de 25-8. Așadar, cu zece minute înainte de final scorul era de 60-48 în favoarea campioanei Serbiei. Aceasta părea să se desprindă în învingătoare, dar Limoges a înscris ultimele opt puncte ale meciului, incluzând coșul victoriei cu 14 secunde înainte de final. Jonathan Rousselle a înscris primul și unicul său coș de două puncte pentru a completa revenirea francezilor.

Jerry Boutsiele a totalizat 13 puncte, 13 recuperări, iar Isaiah Miles a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări pentru învingători. În replică, Joe Ragland a avut 15 puncte, 6 pase decisive, iar Billy Baron a adăugat 12 puncte, 4 recuperări pentru Steaua Roșie.

Ambele echipe au 1-4 la general și nu mai au nicio șansă de calificare. Valencia Basket și Unicaja Malaga sunt calificate în playoff-ul EuroCup, urmând să stabilească din ce postură.

Miercuri (30.01) se dispută celelalte șase meciuri ale etapei a 5-a în TOP 16 EuroCup. Programul este următorul:

Zenit St. Petersburg vs Unics Kazan – ora 19.00
MoraBanc Andorra vs Cedevita Zagreb – ora 21.00
Partizan Belgrad vs Rytas Vilnius – ora 21.00
Fraport Skyliners vs Ratiopharm Ulm – ora 21.00
LDLC Asvel Villeurbane vs Lokomotiv Kuban – ora 21.30
Unicaja Malaga vs Valencia Basket – ora 21.45

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.