Alba Berlin restabilește egalitatea în finala EuroCup 2019

Alba Berlin a reacționat în finala EuroCup 2019. Formația antrenată de către Aito Garcia Reneses, pregătită fizic de Pepe Silva Moreno – fostul specialist în pregătire fizică al CSU Sibiu, a învins Valencia Basket, scor 95-92, în Meciul 2. Partida a fost decisă după o repriză de prelungiri.

Partida a fost foarte echilibrată, cele două protagoniste menținându-se aproape pe tabela de marcaj în permanență. Ele s-au succedat la conducere, împărțindu-și momentele de superioritate. Alba conducea cu 23-21 la prima pauză, 42-39 la jumătatea jocului, respectiv 62-59 la intrarea în secvența a 4-a.

Ibericii au avut inițiativa pe finalul sfertului 4, însă Fernando San Emeterio a fost imprecis o dată de la linia de pedeapsă. A fost suficient pentru germani ca să profite, Peyton Siva marcând din acțiune cu două secunde înainte de final pentru a egala la 83, trimițând jocul în prelungiri.

Repriza de prelungiri a demarat cu două reușite de pe semicerc pentru germani. Aceștia au condus pe tot parcursul rundei suplimentare, însă Valencia nu a cedat și s-a apropiat la un singur punct în ultimul minut. Matt Thomas a ratat șansa de a aduce pe Valencia la conducere, după care Luke SIkma a transformat două libere cu care a desprins formația germană la trei lungimi cu zece secunde înainte de final. Oaspeții au cerut timp de odihnă, însă același Matt Thomas a fost imprecis de pe semicerc. Timpul de joc a expirat, iar Alba Berlin a învins, trimițând finala în joc decisiv.

Valencia a reușit să înscrie de 14 ori din spatele semicercului cu un procentaj de 47% la acest capitol, însă Alba a compensat cu aruncări de două puncte și a avut un avantaj major la posesii pierdute (8-18), respectiv intercepții (7-2). De notat că spaniolii au avut mai puține reușite din interiorul semicercului decât din afara acestuia.

Rokas Giedraitis a totalizat 17 puncte, Luke Sikma a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Peyton Siva a terminat cu 14 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții, Martin Hermannsson a bifat 14 puncte, 6 pase decisive, iar Niels Giffey a terminat cu 11 puncte pentru învingători.

În replică, Sam Van Rossom a totalizat 22 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Fernando San Emeterio a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, iar Will Thomas a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pentru Valencia.

Scorul general a devenit 1-1. Finala se întoarce la Valencia pentru meciul decisiv. Acesta se va disputa luni (15.04). Câștigătoarea acestui joc va obține dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.