Alba Berlin face break-ul în deschiderea finalei din Bundesliga

Finala Bundesligii germane la baschet masculin – ediția 2017/18 a demarat cu un break. Alba Berlin a triumfat pe terenul lui Bayern Munchen în Meciul 1. Rezultatul final a fost de 106-95.

Partida a necesitat o repriză de prelungiri, scorul după primele 40 minute de joc efectiv fiind de 87-87. Formația din capitala Germaniei a controlat cele cinci minute suplimentare după ce Bayern a fost echipa care a restabilit egalitateala 87 cu jumătate de minut rămas din sfertul 4.

Alba a avut 16/25 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 64% la acest procedeu. Formația antrenată de legendarul Aito Garcia Reneses a marcat doar 13 coșuri de două puncte în această partidă. De notat că gruparea din Berlin a executat 37 aruncări libere la un meci în deplasare, cu 14 mai multe decât Bayern.

Bavarezii au avut mai multe recuperări ofensive (11-7), mai multe intercepții (11-9) și mai puține posesii pierdute (16-23). De asemenea, Bayern a terminat cu 71% la aruncările de două puncte și a avut zece reușite de pe semicerc.

Marius Grigonis (foto) a contabilizat 30 puncte, Spencer Butterfield a adăugat 19 puncte, Dennis Clifford și Luke Sikma au terminat cu câte 13 puncte fiecare, cel din urmă adăugând 7 recuperări (4 ofensive) și 5 pase decisive cu 2 intercepții. În fine, Joshiko Saibou a reușit 14 puncte, 2 pase decisive și 2 intercepții pentru învingători.

În replică, Nihad Djedovic a izbutit 18 puncte, Danilo Barthel a adăugat 17 puncte, 5 recuperări, Stefan Jovic a încheiat cu 16 puncte, 6 pse decisive, iar Jared Cunningham și Vladimir Lucic au avut câte 13 puncte fiecare, primul adăugând 4 pase decisive pentru Bayern.

Scorul general este de 1-0, cu break, în favoarea Albei Berlin. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide, după formula 1-1-1-1-1. Cu alte cuvinte, Meciul 2 va avea loc la Berlin și este programat pentru 7 iunie, cu începere de la ora 20:00.

Reamintim că echipa care câștigă finala Bundesligii germane de baschet masculin beneficiază de un loc în ediția 2018/19 a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.