Ahmet Duverioglu își prelungește contractul cu Fenerbahce

Fenerbahce Istanbul a anunțat prelungirea contractului pentru pivotul turc Ahmet Duverioglu. În vârstă de 26 ani, jucătorul cu origini iordaniene a semnat un nou angajament, cu valabilitate pentru următoarele trei sezoane.

Înalt de 2.09 metri, în vârstă de 26 ani, Duverioglu evoluează pe post de pivot. El a jucat 25 partide în actuala ediție a Euroligii masculine, fiind titularizat de 18 ori și are medii statistice de 3.1 puncte, 2.2 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții în 11 minute pe partidă. Ahmet are procentaje de 64% la aruncările din acțiune și doar 39% la linia de pedeapsă, respectiv un indice de 3.8 la eficiență.

În campionatul Turciei, Duverioglu are medii statistice de 7.1 puncte, 4.5 recuperări și 0.9 pase decisive în 20 minute pe partidă. El are procentaje de 72% la aruncările de două puncte și 62% la linia de pedeapsă. Datorită cetățeniei turce și a faptului că în BSL este permisă folosirea a cel mult cinci străini într-un meci, rolul lui Ahmet Duverioglu în angrenajul lui Fenerbahce este mai important în competiția internă.

Cariera profesionistă a lui Duverioglu a demarat în 2014, alături de Pertevniyal. Un an mai târziu s-a alăturat lui Anadolu Efes, pentru ca din 2016 să joace pentru Fenerbahce. El parcurge al 4-lea sezon în Euroligă, unde a bifat deja 71 prezențe.

De notat că deși a obținut cetățenia turcă, Duverioglu joacă pentru echipa națională a Iordaniei.

Duverioglu devine al 3-lea jucător care își prelungește contractul cu Fenerbahce Istanbul în ultima lună. Primul a fost cehul Jan Vesely (prelungire până în 2022), iar al 2-lea a fost Bobby Dixon (până în 2021).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.