Ahmet Caki este noul antrenor principal al lui Darussafaka Istanbul

Darussafaka Istanbul a anunțat numele noului antrenor principal. Acesta este turcul Ahmet Caki. El îi urmează în funcție lui David Blatt, sub comanda căruia gruparea amintită a avut două sezoane solide.

Caki (foto) a semnat un contract pe două sezoane. În vârstă de 43 ani, acesta revine în țara natală după ce în sezonul 2016/17 a antrenat-o pe Alba Berlin. El nu a avut angajament în stagiunea 2017/18. Anterior, Ahmet Caki a fost antrenor principal la Tofas Bursa și Anadolu Efes. De asemenea, el a lucrat la Darussafaka în calitate de secund între 1997 și 2004, pentru ca între 2004 și 2006 să fie principal la aceeași echipă.

Acesta va fi primul angajament de antrenor principal în Euroligă pentru Caki.

David Blatt s-a despărțit de Darussafaka după ce a ghidat această formație spre playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17 și a câștigat EuroCup – ediția 2017/18. Așadar, americanul cu cetățenie israeliană a ghidat pe Dacka înapoi spre cea mai puternică întrecere din Europa la nivel de club.

Reamintim că de-a lungul carierei, Blatt a câștigat EuroBasket 2007 cu Rusia, Euroliga masculină 2014 cu Maccabi Tel-Aviv, iar recent a triumfat în EuroCup cu Darussafaka. De notat că el are o finală NBA, în 2015.

David Blatt a mărturisit că și-ar dori o a 2-a șansă în NBA după experiența încheiată nefericit la cârma lui Cleveland Cavaliers, de unde a fost demis la mijlocul sezonului în care gruparea din Ohio a câștigat primul și deocamdată singurul titlu NBA.

La ora publicării acestui text presa din Grecia speculează cu privire la posibilitatea ca David Blatt să preia pe Olympiacos Pireu.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Ahmet Caki este noul antrenor principal al lui Darussafaka Istanbul

 • David Blatt – palmares:
  – Antrenor principal în NBA, la Cleveland Cavaliers (2014-2016);
  – Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice (2012), cu Rusia;
  – Medaliat cu aur și cu bronz la EuroBasket (2007, respectiv 2011) cu Rusia;
  – Câștigător al Euroligii (2014), cu Maccabi Tel Aviv;
  – Câștigător al EuroCup (2018), cu Darussafaka;
  – Câștigător FIBA EuroChallenge (2005), cu (defuncta) Dinamo Sankt Petersburg;
  – Campion în Italia (2006), cu Benetton Treviso;
  – Câștigător al Ligii Adriatice (2012), cu Maccabi Tel Aviv;
  – multiplu campion în Israel, cu Maccabi Tel Aviv.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.