CS Agronomia București este noua campioană a României la U20 masculin

CS Agronomia București este noua campioană a României la tineret (U20) masculin. Formația antrenată de către Milan Sokic a dispus de CSU Știința București, deținătoarea trofeului, scor 76-73, în cadrul ultimului meci de la turneul final al CN U20 masculin – ediția 2017/18. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Agronomia din capitală între 23 și 25 aprilie anul curent.

Jocul a fost controlat în permanență de către Agronomia, pe alocuri cu autoritate. Știința a răms în urmă chiar și la 19 puncte pe tabela de marcaj, reușind să se apropie amenințător pe finalul încleștării care a tras cortina peste ediția 2017/18 la această categorie de vârstă.

Cu un număr mic de posesii pierdute pentru această categorie de vârstă, respectiv cu o precizie și o țintă excelentă de la mare distanță, Agronomia a reușit să-și apropie titlul național. De notat că această echipă a jucat în a 2-a parte a stagiunii fără Tudor Fometescu și Eduard Petrescu, jucători transferat în luna ianuarie la CSM CSU Oradea, respectiv CSU Sibiu.

Știința a dominat copios la recuperare și a avut un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă. Oamenii lui Ionuț Bâscoveanu au reușit la rândul lor să înscrie cu generozitate de la mare distanță și au avut un procentaj mai bun la aruncările de două puncte, însă imprecizia de la linia de pedeapsă și productivitatea limitată a unității a 2-a a Științei au înclinat balanța în mod decisiv.

Sabin Cîrstoveanu a reușit 32 puncte, 5 intercepții 4 recuperări, 4 pase decisive, Christian Chițu a adăugat 12 puncte, chiar dacă de această dată a terminat cu 0/5 la aruncările de la mare distanță, iar Luca Vasile a încheiat cu 11 puncte pentru Agronomia.

Daniel Ioniță a totalizat 34 puncte, 23 recuperări, Antonio Năsturescu a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Alexandru Coconea a termint cu 10 puncte, 17 recuperări pentru Știința.

Așadar, CS Agronomia cucerește titlul național la U20 masculin după ce în urmă cu un an a izbutit același lucru la U18.

În schimb, CSU Știința Bucuești nu reușește să-și apere titlul cucerit în urmă cu un an la U20. De notat că această echipă câștigase toate meciurile disputate în sezonul 2017/18 la această categorie de vârstă, incluzând o dublă victorie în faa Agronomiei în sezonul regulat.

Podiumul a fost completat de către CN Aurel Vlaicu București. Această echipă a depășit CSO Voluntari cu scorul de 87-70, în celălalt meci al zilei a 3-a la turneul final.

Foto: Federatia Romana de Baschet (Facebook)

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On CS Agronomia București este noua campioană a României la U20 masculin

  • Stiinta a avut un numar DUBLU de libere si cu toate acestea, la final, a contestat arbitrajul ?? 🙄🙄🙄

  • Cred ca e prima data cind în componenta Best five-ului nu se regăsește nici un jucător al campioanei.
    Oare de ce ?

  • Best sunt campionii

    Best 5 este o gluma proasta a antrenoarilor 😣 Coconea in best 5 ??? Hai sa fim seriosi

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.