Adunarea Generală a Ligii ACB ar putea schimba formatul competiției

Liga ACB intenționează să schimbe formatul competiției în viitorul cât mai apropiat. Cu excepția celor trei echipe angrenate în Euroliga masculină – Real Madrid, FC Barcelona și Baskonia – celelalte grupări sunt interesate de majoritatea propunerilor de modificare a sistemului.

Concret aceste curpinde următoarele:

18 echipe la start.

Primele patru clasate la încheierea sezonului regulat avansează în sferturile de finală.

Ocupantele locurilor 5-12 se duelează în primul tur al playoff-ului, învingătoarele acestor serii avansând în sferturile de finală.

Ultima clasată la încheierea sezonului regulat retrogradează în LEB Oro. Locurile 16 și 17 vor juca playout pentru menținerea în primul eșalon.

Echipele promovate în Liga ACB și ultimele formații clasate în sezonul precedent, salvate de la retrogradare, vor juca doar pe teren propriu meciurile cu ocupantele primelor patru locuri în precedenta ediție a primului eșalon spaniol. Este neclar însă, în acest caz, cum vor avea toate echipele același număr de meciuri în sezonul regulat.

Primul tur al playoff-ului, împreună cu sferturile de finală și semifinalele să se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri. Aici Valencia Basket și Unicaja Malaga insistă ca semifinalele să se joace pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Finala rămâne pe sistemul actual, cel mai bun din cinci meciuri.

Real Madrid, FC Barcelona și Baskonia Gasteiz se opun oricărei propuneri ce implică 18 echipe în Liga ACB. Cele trei grupări care au contract cu Euroleague Basketball insistă pentru reducerea imediată a numărului de echipe la 16, iar în viitorul cât mai apropiat să se ajunge la 14 echipe în primul eșalon baschetbalistic al Spaniei.

Propunerile, anunțate de As, vor fi dezbătute în Adunarea Generală a Ligii ACB programată pentru data de 18 septembrie. Dacă vor fi aprobate, noile prevederi vor intra în vigoare fie din sezonul 2019/20, fie din 2020/21.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.