Actualizare. CSM CSU Oradea a anunțat legitimarea lui Will Franklin

12 ianuarie 2017

Legitimarea lui Will Franklin nu este extra transfer. Este o reactivare. Americanul nu a avut alt contract, cu altă echipă, de la expirarea angajamentului avut cu CSM CSU Oradea în sezonul precedent. 

De exemplu, Uros Lucic a fost un extra transfer pentru CSM CSU Oradea întrucât el a avut un angajament cu altă echipă (MZT Skopje), după ce și-a încheiat colaborarea cu campioana României la finele sezonului trecut.

5 ianuarie 2017

CSM CSU Oradea a anunțat legitimarea lui Will Franklin. Conducătorul de joc american revine la formația alături de care a câștigat primul titlu de campion în România. El a evoluat pentru bihoreni între 2012/14 și 2015/16, în sezonul 2011/12 fiind indisponibil după o accidentare în presezon.

În vârstă de aproape 32 ani, Franklin a contribuit la cele mai mari succese din istoria clubului bihorean. El a fost protagonist al echipelor care au cucerit medaliile de bronz și argint în LNBM – edițiile 2012/13 și 2013/14, respectiv cele două medalii de argint în Cupa României – edițiile 2013/14 și 2015/16. Totul a culminat cu titlul național, obținut alături de CSM CSU Oradea în sezonul 2015/16.

Franklin a jucat baschet la nivel competitiv pe parcursul verii trecute, când a fost foarte aproape să câștige marele premiu în The Basketball Tournament (TBT), un eveniment a cărui premiu a fost suma de două milioane dolari.

Se pare că CSM CSU Oradea intenționează să continue sezonul actual în actuala formulă, cu Franklin în echipă, fără a se renunța la un alt jucător străin. Dacă acest lucru se va confirma, atunci Cristian Achim are la dispoziție șapte jucători străini, cu mențiunea că Sean Barnette este în continuare indisponibil.

Cel mai devreme Franklin ar putea debuta în meciul cu Steaua CSM EximBank București, din 14 ianuarie, însă rămâne de văzut în cât timp se poate pune la punct atât cu pregătirea fizică, cât și să asimileze sistemul de joc al echipei, aspect esențial pentru un conducător de joc. Ținând cont și de faptul că la ora actuală Oradea are cinci jucători străini sănătoși, deciziaintroducerii lui Franklin va fi luată în funcție de necesități, dar și de aspectele menționate.

Franklin este cel de-al 2-lea extra transfer al CSM CSU Oradea în acest sezon competițional. Primul a fost Uros Lucic, la rândul său readus de campioana României după contribuția avută în sezonul precedent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.