Actualizare. Cele mai mari salarii din Euroligă – ediția 2019/20

Sezonul competițional 2019/20 va consemna un nou început pentru Euroliga masculină. Competiția a crescut din punct de vedere al numărului de echipe participante și pare să fie beneficiara supercontractelor semnate de starurile din NBA, respectiv de modificările de regulament din China.

Astfel, mulți jucători și-au îndreptat atenția către Euroligă, după cum notează eurohoops.net. De altfel, sursa menționată a stabilit o ierarhie a celor mai mari salarii din competiția supremă în Europa pe baza informațiilor (semioficiale – cu excepția Franței și echipelor rusești din Liga VTB nicio țară din Europa nu obligă cluburile să-și facă publice cheltuielile, incluzând aici salariile sportivilor) acumulate până în prezent.

După cum se poate observa mai jos, în mod surprinzător, CSKA Moscova – echipa cu cel mai mare buget în aproape fiecare din ultimii ani – are un singur jucător în această ierarhie. În schimb, FC Barcelona are patru jucători cu salarii foarte mari, trei dintre ei fiind aduși în această vară, iar celui de-al 4-lea i-a fost prelungit contractul pe un salariu îmbunătățit.

Iată lista celor mai mari salarii, exprimate în dolari, cu precizarea că este vorba despre salariul net:

 1. Nikola Mirotic (FC Barcelona) – 5.4 milioane dolari
 2. Alexey Shved (Khimki Moscova) – 4.0
 3. Walter Tavares (Real Madrid) – 3.0
 4. Nando De Colo (Fenerbahce Istanbul) – 2.6
 5. Shane Larkin (Anadolu Efes Istanbul) – 2.6
 6. Nick Calathes (Panathinaikos Atena) – 2.55
 7. Jan Vesely (Fenerbahce Istanbul) – 2.43
 8. Sergio Llull (Real Madrid) – 2.2
 9. 9-13. Sergio Rodriguez (Olimpia Milano) – 2.0
 10. 9-13. Alex Abrines (FC Barcelona) – 2.0
 11. 9-13. Cory Higgins (FC Barcelona) – 2.0
 12. 9-13. Kostas Sloukas (Fenerbahce Istanbul) – 2.0
 13. 9-13. Timofey Mozgov (Khimki Moscova) – 2.0
 14. Kosta Koufos (CSKA Moscova) – 1.92
 15. Thomas Heurtel (FC Barcelona) – 1.85

Nikola Mirotic va avea cel mai mare salariu din istoria baschetului european.

Se consemnează noi apariții, raportat la topul de anul trecut pentru Mirotic, Abrines, Higgins și Koufos. De asemenea, salariile cu Tavares, Sloukas și Heurtel au crescut.

Shved, Calathes, Vesely, Llull și James au avut același salariu și în sezonul 2018/19. De Colo înregistrează o scădere de aproximativ 100.000 dolari prin trecerea de la CSKA la Fener, iar Rodriguez coboară cu aproximativ jumătate de milion de dolari.

Un caz special se consemnează cu Greg Monroe, noul jucător al lui Bayern Munchen. Acesta va încasa un milion dolari cu bonusuri. O dovadă că bavarezii fac o treabă excelentă de a atrage nume mari fără să plătească sume exorbitante.

Lista urmează să fie actualizată dacă apar modificări/noi transferuri.

Milos Teodosic are cel mai mare salariu din Europa între jucătorii care nu vor evolua la startul sezonului competițional 2019/20 în Euroliga masculină. Noul jucător al lui Segafredo Virtus Bologna va încasa 2.0 milioane dolari în următoarea stagiune.

2 comentarii On Actualizare. Cele mai mari salarii din Euroligă – ediția 2019/20

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.