Aaron Broussard se alătură lui CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a oficializat legitimarea lui Aaron Broussard. American la origine, acesta este în vârstă de 29 ani, măsoară 1.95 metri și evoluează la pozițiile 2-3.

Absolvent al universității Seattle, în 2012, Broussard are o experiență de șapte sezoane în Europa. El a jucat în țări precum Islanda, Franța, Polonia și pentru scurt timp în Rusia. Palmaresul lui cuprinde un titlu în Islanda (2013) și Polonia (2019).

Foto: www.championsleague.basketball

Sezonul 2018/19 a început pentru Broussard alături de Nizhny Novgorod, dar a bifat o singură prezență pentru această echipă în Liga VTB. Aaron a fost legitimat de Anwil Wlocklawek, alături de care a jucat 24 meciuri în campionatul Poloniei și a avut medii de 9.3 puncte, 3.5 recuperări și 3.3 pase decisive pentru 12.4 la eficiență, ajutând această echipă să câștige campionatul din Polonia.

De asemenea, el a avut șase apariții în Basketball Champions League pentru Nizhny Novgorod, cu medii de 5.5 puncte, 2.2 recuperări și 3.2 pase decisive pentru 6.8 la eficiență în 18 minute pe partidă. Apoi a jucat 11 meciuri în sezonul regulat al aceleiași competiții pentru Anwil. Aici a avut 6.8 puncte, 3.5 recuperări și 2.9 pase decisive pentru 10.7 la eficiență.

Broussard a fost coleg de echipă cu Nikola Markovic în sezonul precedent, în perioada octombrie 2018 – februarie 2019, la Anwil Wlocklawek. Sârbul a venit la Oradea, câștigând campionatul României, iar americanul a devenit campion al Poloniei.

Acesta este cel de-al 5-lea jucător străin legitimat de CSM CSU Oradea pentru sezonul 2018/19. Bihorenii îi au sub contract pe Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Nikola Markovic și Kris Richard. De asemenea, roș-albaștrii îi au sub contract pe Giordan Watson (naturalizat), Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Edward Petrescu și Cătălin Baciu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.