Al 6-lea transfer pentru Barcelona este Jaka Blazic

FC Barcelona a oficializat transferul lui Jaka Blazic. Slovenul a semnat un contract pe un sezon cu formația antrenată de Svetislav Pesic și devine al 6-lea transfer al verii pentru formația catalană.

În vârstă de 28 ani, înalt de 1.96 metri, Blazic este jucător de pozițiile 2-3. El vine de la MoraBanc Andorra. A avut 12 puncte, 4.2 recuperări și 1.2 intercepții în EuroCup, respectiv 13.7 puncte și 4.1 recuperări în Liga ACB pe parcursul sezonului anterior.

Blazic are o experiență de șase sezoane la nivel de Euroligă, incluzând o prezență la Final Four-ul din 2016, alături de Baskonia. El are două sezoane alături de Olimpija Ljubljana, două cu Steaua Roșie Belgrad și două cu Baskonia. În total are 116 meciuri jucate în competiția continentală de top cu medii de 7.4 puncte, 2.8 recuperări și 0.8 pase decisive.

Cariera lui Jaka a demarat în anul 2007, alături de Kranj, în Slovenia. El a trecut la Olimpija Ljubljana în 2009, pentru ca în 2013 să se transfere la Steaua Roșie. Doi ani mai târziu a trecut în Spania, bifând două sezoane alături de Baskonia și unul cu Andorra.

Blazic este component al echipei naționale a Sloveniei. El a făcut parte din lotul condus de sârbul Igor Kokoskov la EuroBasket 2017, competiție adjudecată de sloveni.

În această vară FC Barcelona i-a transferat pe Kevin Pangos, Kyle Kuric, Rolands Smits, Chris Singleton și Artem Pustovyi. Exceptându-l pe Singleton toți jucătorii transferați în această vară de Svetislav Pesic au avut cel puțin o experiență prealabilă în Liga ACB.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.