ACS 4Sports Agronomia București este campioană națională U18 masculin

ACS 4Sports Agronomia București a devenit campioană a României la U18 masculin – ediția 2016/17. Echipa antrenată de Milan Sokic a învins Steaua CSM EximBank București cu scorul de 53-49, în finala desfășurată miercuri (10.05), la Sala Agronomia din București.

Învingătorii au avut un avantaj maxim de 19 puncte, însă adversarul a revenit, reușind să se apropie la un singur punct cu pe parcursul secvenței decisive. Steaua nu a reușit să răstoarne situația, finalul confruntării fiind extrem de bogat în imprecizii de ambele părți.

Jocul a demarat favorabil Stelei, însă 4Sports Agronomia a replicat și a trecut la conducere, primul act încheindu-se cu scorul de 19-15 în favoarea gazdelor turneului final. Sfertul al 2-lea a consemnat un nivel defensiv de excepție din partea elevilor lui Milan Sokic, aceștia reușind un parțial de 17-6 prin care au mărit diferența la 17 lungimi, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a schimbat puțin situația. Steaua CSM EximBank s-a apărat mai eficient, dar nu a găsit soluții să reducă prea mult din deficit pe parcursul celui de-al 3-lea sfert. Cu zece minute înainte de final tabela de marcaj indica scorul de 47-35 în favoarea lui 4Sports Agronimia. Militarii au marcat primele șapte puncte ale secvenței decisive pentru a se apropia la doar două posesii în minutul 34 al partidei.

Seria negativă a amfitrionilor a fost oprită de către Chițu, autor al unul coș de trei puncte cu panoul la capătul unei acțiuni prelungite de atac. Steaua nu a cedat și s-a apropiat la 50-49 cu trei minute înainte de final. 4Sports s-a menținut în avantaj după un coș marcat ca urmare a unei recuperări ofensive. Ultimele două minute au cuprins multiple greșeli și inexactități în ofensiva ambelor protagoniste. Același Chițu a transformat o aruncare liberă prin care a mărit diferența la patru puncte, iar timpul de joc s-a scurs, meciul încheindu-se cu victoria formației gazdă.

Cristian Chițu a avut 15 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții, Tudor Fometescu a adăugat 11 puncte (4/18 din acțiune), 8 recuperări, iar Eduard Petrescu a încheiat cu 10 puncte, 14 recuperări pentru învingători. În replică, Mihai Marius Măciucă a totalizat 19 puncte, 7 recuperări pentru Steaua CSM EximBank.

De notat că 4Sports a avut trei jucători folosiți aproape tot meciul, iar Steaua a mizat pe patru jucători aproape în permanență. De altfel, rotațiile au fost extrem de scurte, dovadă că deja la nivel U18 există un număr limitat de jucători care fac față sub presiunea rezultatului. 4Sports Agronimia a rotit opt jucători peste zece minute, iar Steaua CSM EximBank a utilizat în total doar șapte oameni în finală.

De notat că în sezonul trecut, Steaua CSM EximBank a dispus de 4Sports Agronomia în finala CN U18 masculin. Atunci militarii au învins cu scorul de 93-71, într-un meci desfășurat la Arena de Baschet din București.

CSU Știința București a cucerit medalia de bronz, după ce a dispus de CN Aurel Vlaicu București, scor 72-62, în finala mică, De notat că cele două câștigaseră toate meciurile în faza grupelor, dar ambele au pierdut în penultimul act. Știința a fost superioară în primul sfert (25-16) și în ultimul (18-12). Antonio Năsturescu a avut 21 puncte, 5 recuperări și 4 intercepții pentru formația învingătoare.

Rezultatele celorlalte meciuri din ultima zi:

CSȘ Bega Timișoara vs ABC Athletic Constanța, scor 46-36
CSU Sibiu vs U-BT Cluj-Napoca, scor 56-63

Clasament final

1. ACS 4Sports Agronomia București (4-1)
2. Steaua CSM EximBank București (3-2)
3. CSU Știința București (4-1)
4. CN Aurel Vlaicu București (3-2)
5. CSȘ Bega Timișoara (2-3)
6. ABC Athletic Constanța (2-3)
7. U-BT Cluj-Napoca (1-4)
8. CSU Sibiu (1-4)

Foto: Alina Cojocaru Photography (Facebook)

1 comentarii On ACS 4Sports Agronomia București este campioană națională U18 masculin

  • Vazind ultimele 5 finalee U 18 pot spune cu tristete dealtfel ca nivelul jucatorilor a fodt slab, cu citeva mici exceptii. Gazdele au triumfat din nou ca si acum doi ani la U16. Felicitari zoly si tuturor celor care te au ajutat!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.