La 40 ani, Manu Ginobili învinge liderul NBA cu o aruncare de trei puncte

În vârstă de 40 ani, împliniți încă din luna iulie, Manu Ginobili a ieșit la rampă cu un coș decisiv la meciul pe care San Antonio Spurs l-au câștigat în compania echipei cu cel mai bun bilanț din NBA la ora actuală, Boston Celtics. Argentinianul a îngropat o aruncare de trei puncte cu cinci secunde înainte de final pentru a consfinți victoria texanilor, scor 105-102.

Manu a avut mingea la ultima acțiune a lui Spurs, iar LaMarcus Aldridge a venit să-i facă un blocaj, spacing-ul cu ceilalți jucători fiind ideal pentru orice acțiune. Roll-ul pivotului de la Spurs nu a fost suficient de rapid și în aceste condiții continuarea cu pas către pivotul ajuns în mismatch a devenit problematică. Prin urmare, Ginobili a luat decizia de a arunca din fața pivotului advers. Mingea a intrat în coș, iar San Antonio s-a impus.

Kyrie Irving a încercat să restabilească egalitatea. Celtics au avut la dispoziție cinci secunde pentru o ultimă acțiune. Fundașul venit de la Cleveland Cavaliers și-a asumat aruncarea, una din spatele semicercului, dar mingea a ieșit de pe inel și timpul de joc s-a scurs.

Ginobili a totalizat 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în 24 minute de joc pentru echipa învingătoare. Aldridge a terminat cu 27 puncte, 10 recuperări, Rudy Gay a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, iar Pau Gasol a încheiat cu 14 puncte, 11 recuperări. De notat că San Antonio a jucat și de acestă dată fără Kawhi Leonard.

În replică, Kyrie Irving a totalizat 36 puncte, Jayson Tatum a adăugat 20 puncte, 8 recuperări, iar Jaylen Brown a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru Celtics.

În urma acestui rezultat, San Antonio Spurs au 18-8 la general. Texanii au 13-2 în jocurile de pe teren propriu. În schimb, Boston Celtics au ajuns la 22-5, cu 10-3 în deplasare.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.