Al 4-lea străin anunțat de Steaua este Dave Dudzinski

David Dudzinski este noul jucător legitimat de Steaua CSM EximBank București. El este jucător de poziția 5, măsoară 2.06 metri și are 25 ani.

Originar din SUA, Dave sosește de la Siauliai, echipă alături de care a evoluat în primul eșalon baschetbalistic al Lituaniei în sezonul 2015/16. El a avut 36 prezențe cu medii statistice de 11.8 puncte, 5.1 recupeărr, 1.1 intercepții și 0.7 pase decisive pentru 12.6 la eficiență în 26.5 minute pe partidă în campionatul Lituaniei, unde noul jucător al Stelei a fost sfertfinalist. Americanul a jucat ți în Liga Baltică, având medii de 14.4 puncte, 4.6 recuperări și 1.3 pse decisive cu 1.3 intercepții pentru 16.5 la eficiență. De altfel, Dudzinski și Siauliai au câștigat Liga Baltică.

În pofida faptului că evoluează la poziția 5, Dudzinski are o medie de 3.1 aruncări de trei puncte executate cu un procentaj de 34%. Această calitate tot mai mult căutată în baschetul modern este dublată de abilitatea americanului de a recupera sub coșul advers. El are o medie de 1.9 recuperări ofensive pe partidă, însoțită de un procentaj de 47% la aruncările din acțiune și 82% la linia de pedeapsă.

Dudzinski se pregătește de cel de-al 3-lea sezon al carierei profesioniste. El a debutat în sezonul 2014/15 alături de Agrigento, în cel de-al 2-lea eșalon al Italiei, unde a bifat 52 prezențe cu medii de 10.6 puncte și 5.2 recuperări pentru 11.8 la eficiență.

Dudzinski a absolvit cursurile universității Holly Cross, pentru care a jucat în NCAA până în vara anului 2014. Fără îndoială, prin această legitimare, Steaua va arăta extrem de periculos pe faza ofensivă în sezonul următor. Roș-albaștrii l-au legitimat și pe Nikola Jevtovic, un alt pivot care poate să marcheze din orice zonă a terenului.

Medaliată cu bronz la încheierea sezonului 2015/16, formația militară a anunțat următoarele mutări până la această oră: Cam Long (fundaș), Nikola Malesevic (extremă), Nikola Jevtovic (pivot) și Dave Dudzinski (pivot) la străini, respectiv Mihai Paul, Levi Szijarto (fundași) și Cătălin Baciu (pivot) la români.

Nu s-au făcut precizări cu privire la situația băncii tehnice, însă este de așteptat ca bucureștenii să continue cu Claudiu Fometescu în funcție.

Steaua CSM EximBank București are drept de participare în cupele europene ca urmare a locului 3 obținut în LNBM.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.