Al 3-lea străin cu experiență de la Sakarya este pe punctul de a semna cu altă echipă

Al 3-lea jucător străin care se desparte de Sakarya BSB este belgianul Jean Salumu. Fundașul legitimat de fostul oponent al CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup pe parcursul verii anului 2018 de la Oostende este aproape de un transfer în Italia.

Salumu a avut medii de 15.4 puncte în FIBA Europe Cup, respectiv 13.8 puncte în Basketbol Superligi în echipamentul Sakaryei. În vârstă de 28 ani, înalt de 1.95 metri, belgianul evoluează atât la poziția 1, cât și la poziția 2.

Pallacanestro Varese, unul dintre cluburile de legendă ale baschetului italian, l-a ofertat pe Salumu. Potrivit presei din peninsulă, Varese îi propune belgianului un contract pe acest sezon, cu opțiune de ambele părți pentru sezonul 2019/20.

Varese are 5-3 în campionatul Italiei, unde ocupă locul al 3-lea, în urma ultimelor două campioane ale acestei țări, Milano și Venezia. De asemenea, Varese a avut 5-1 în prima fază a grupelor în FIBA Europe Cup și a pătruns în faza a 2-a.

Dacă va semna cu Varese, Salumu urmează să fie coleg de echipă cu Dominique Archie, americanul care a jucat în trecut la BC Timișoara. Archie are 12.8 puncte, 4.6 recuperări și 1.8 pase decisive în 27.3 minute pe meci pentru 12.3 la eficiență.

Reamintim că Sakarya s-a despărțit deja de antrenorul Ernak Selcuk, al 2-lea favorit în prezent la funcția de antrenor al lui Darussafaka Istanbul. Prima opțiune a deținătoarei EuroCup este Ufuk Sarica, antrenorul echipei naționale a Turciei. De asemenea, gruparea amintită i-a pierdut pe camerunezul Landry Nnoko, ajuns la Alba Berlin, respectiv pe americanul Toney Douglas, care a debutat deja în Euroligă pentru Darussafaka. Sakarya se confruntă cu probleme financiare.

Miercuri (05.12), fără antrenorul Ernak Selcuk și fără tridentul Salumu, Douglas, Nnoko, Sakarya a învins pe Istanbul BBSK, scor 82-77, într-un meci contând pentru campionatul Turciei. Junior Etou a totalizat 22 puncte, 11 recuperări, Alan Herndon a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Mitchell Wilbekin a bifat 16 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări pentru Sakarya. Toți cei trei sunt jucători americani, aflați la primul angajament profesionist al carierei.

Sakarya are 4-4 la general și se situează pe locul al 10-lea în campionatul Turciei. Gruparea amintită a avut 2-4 în Grupa A din FIBA Europe Cup și a ratat calificarea în faza următoare.

Foto: www.championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.