23 recuperări pentru Alin Borșa. Nimeni nu a reușit o astfel de performanță în ultimii șase ani!

Alin Borșa a izbutit o prestație impresionantă la recuperare în meciul pe care BC Mureș l-a pierdut pe terenul Timbei Timișoara, scor 63-92. El a stabilit două recorduri absolute pentru ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin.

Borșa a bifat 23 recuperări în cele 38 minute de joc. El a cules 12 recuperări sub coșul advers. Ambele sunt recorduri absolute pentru actuala ediție de campionat. Precedentele repere au fost de 17 și 9. Așadar, Borșa devine primul jucător care culege cel puțin 20 recuperări și 10 recuperări ofensive într-un singur meci.

Borșa a terminat cu 11 puncte și 23 recuperări, 3 intercepții, un capac și o pasă decisivă pentru 27 la eficiență. El și-a egalat propriul record stagional de eficiență și a înregistrat cel de-al 2-lea double-double stagional.

Este un record absolut de recuperări pentru un jucător în ultimele șase sezoane, potrivit site-ului www.frbaschet.ro. Alți jucători care au izbutit performanțe similare sunt: Stevan Milosevic (22), Marko Djurkovic (21), Chris Cooper (20), Aleksandar Vuletic (20) și Delvon Johnson (20).

Acesta a fost primul meci disputat de Borșa în ultimele 16 zile. El a absentat la precedentele două partide ale lui BC Mureș. Este vorba despre confruntările cu CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. În actuala ediție de campionat, jucătorul în vârstă de 27 ani are medii statistice de 7.8 puncte, 7.0 recuperări, 1.2 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.8 capace pentru 13.1 la eficiență în aproape 24 minute pe meci.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

2 comentarii On 23 recuperări pentru Alin Borșa. Nimeni nu a reușit o astfel de performanță în ultimii șase ani!

  • Din păcate cifrele acestea sunt rezultatul unui dezechilibru într-o echipa. Ca sa nu mai amintim de discrepantele dintre echipele din LNBM.

  • Durham a spulberat vechiul record de recuperări, deținut de mai mulți jucători în drum spre 21 mingi culese din propriile ratări sau ale altor jucători. El a adunat șase recuperări mai mult decât precedentul reper stagional.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.