22 coșuri de trei puncte într-un meci – Nimeni nu a reușit acest lucru în ultimii cinci ani!

U-BT Cluj-Napoca a stabilit un nou record absolut pentru sezonul 2016/17. Este vorba despre cele 22 reușite de trei puncte consemnate într-un meci din actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin.

Echipa antrenată de Mihai Silvășan a terminat Meciul 2 al seriei cu SCM U Craiova din primul tur al playoff-ului LNBM, scor 104-78, cu 22 reușite de la distanță și un procentaj de 59% la acest capitol. Performanța vine la două vine după procentajul de 85% la aruncările de două puncte, realizat în Meciul 1 al aceleiați serii.

Este prima performanță stagională cu cel puțin 20 de coșuri de trei puncte într-un meci. Recordul precedent a fost deținut tocmai de SCM U Craiova, într-un meci pierdu la Pitești, scor 99-101. El a fost de 18 reușite

Recordurile similare din sezoanele precedente:

– ediția 2015/16 – CSU Sibiu a avut 20 triple într-un meci cu Steaua (scor 106-79)
– ediția 2014/15 – BC Timișoara a reușit 17 coșuri de pe semicerc în victoria cu CSU Cluj-Napoca (103-70)
– ediția 2013/14 – U-BT Cluj-Napoca a marcat 21 triple în Meciul 1 al semifinalei cu CSU Asesoft Ploiești (99-89)
– ediția 2012/13 – BC Mureș și Dinamo București au marcat câte 17 coșuri de trei puncte

De notat că la recordul de 21 triple, reușit de Cluj la Ploiești în 2014 a contribuit Mihai Slvășan, antrenorul principal al lui U-BT Cluj-Napoca din zilele noastre. El a marcat de șase ori de pe semicerc în acel meci. Atunci au mai contribuit Branko Cuic (team manager), Miljan Medvedj (antrenor asistent la echipa feminină a Clujului), Boris Lalovic (jucător la Sibiu) și Darius Hargrove (jucător la Craiova, accidentat la această oră).

Așadar, performanța din acest sezon este de fapt un record absolut de reușite de trei puncte pentru ultimele cinci ediții de campionat.

Aleks Rasic a avut șapte reușite de trei puncte, Vlad Moldoveanu a adăugat ptru, Kyndall Dykes și Filip Adamovic au transformat câte trei, Rolland Torok a bifat două, iar Andrei Mureșan, Tudor Gheorghe și Tudor Jucan au înscris câte un coș de trei puncte. Așadar, opt jucători au contribuit la stabilirea recordului din acest sezon.

În Meciul 1 al seriei cu Craiova, U-BT Cluj  avut 16/36 la aruncările de trei puncte. E vorba despre același joc în care ardelenii au avut 85% la două puncte. În cadrul cestuia s-au consemnat nouă marcatori de pe semicerc.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar