13 ani de la triumful european al lui CSU Asesoft Ploiești

În urmă cu 13 ani, pe data de 10 aprilie 2005, CSU Asesoft Ploiești a câștigat FIBA Europe Cup Men, a 2-a competiție ca valoare sub egida FIBA și a 4-a ca importanță la acele vremuri în baschetul european la nivel de club. Prahovenii au învins pe Lokomotiv Rostov (ulterior mutată la Krasnodar), scor 75-74, în finala desfășurată la Ploiești.

Lotul de jucători al acelei echipe a fost alcătuit din:

Fundași – Antonio Alexe (decedat în ianuarie 2005), Sașa Ocokoljic (acidentat), Vladimir Kuzmanovic, Adrian Tudor, Marko Pekovic, Paul Helcioiu, Levente Szijarto
Extreme – Ivan Krasic, Predrag Materic, Rareș Apostol, Constantin Pălîi, Sorin Hartman
Pivoți – Nikola Bulatovic, Cătălin Burlacu, Marko Rakocevic, Nicolae Toader

De-a lungul acelui sezon, prahovenii s-au duelat cu următoarele echipe: Apollon Limassol, Spartak Sofia, Banvit Bandirma, BC Boncourt și Lokomotiv Rostov. Asesoft a disputat 12 partide, câștigând opt dintre ele.

Este singurul trofeu continental câștigat de o echipă de club românească în epoca modernă a baschetului european.

Reamintim că CSU Asesoft Ploiești s-a retras din Liga Națională de baschet masculin la distanță de un deceniu de la acest rezultat. Prahovenii au câștigat titlul național în sezonul 2014/15, după care s-a retras din primul eșalon al României. Între 2005 și 2015, Asesoft a bifat mai multe participări în cupele europene, cele mai notabile fiind participările în EuroCup, trei la număr.

Foto: www.fibaeurope.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.