Al 10-lea titlu european pentru Spania la U16 feminin!

Spania este noua campioană a Europei la U16 feminin. Ibericele au câștigat Divizia A, desfășurată între 6 și 14 august anul curent, la Udine (Italia).

În finala competiției, Spania a depășit Germania cu scorul de 64-48. Ibericele au repurtat a 6-a victorie din șapte partide disputate la acest eveniment. Ele au reușit să se revanțeze pentru înfrângerea suferită în faza grupelor, atunci când Germania s-a impus cu scorul de 53-40, după o repriză de prelungiri ce a consemnat un parțial de 13-0!

Podiumul a fost completat de Franța, care a depășit formația gazdă, Italia, scor 68-50, în finala mică.

Spania revine pe podium la U16 feminin, după ce în 2015 a înrerupt o serie de patru prezențe consecutive între primele trei. Este cel de-al 10-lea titlu continental din istorie pentru iberice la U16 feminin. Primul datează din 1999, când evenimentul s-a desfășurat la Tulcea.

Este cea de-a 3-a medalie continentală de aur obținută de Spania în această vară la nivel juvenil. Celelalte două s-au consemnat la U20 masculin și U20 feminin. De asemenea, ibericii au obținut medalia de argint la U18 feminin. Concursul U18 masculin a fost amânat, deoarece trebuia să se desfășoare în Turcia, acolo unde FIBA a stabilit că nu este indicat să se desfășoare o competiție destinată minorilor cu participarea a aproximativ 140-150 astfel de tineri. În fine, competiția U16 masculin este în desfășurare, urmând a se încheia pe 20 august, la Radom (Polonia).

Germania obține prima medalie din istorie la U16 feminin.

Franța obține a 9-a medalie la această categorie de vârstă. Este al 6-lea bronz pentru Hexagon, care a cucerit și două titluri continetale la acest nivel.

Portugalia, Suedia și Slovacia au retrogradat din primul eșalon baschetbalistic al Europei la U16 feminin. Locul lor va fi luat de Polonia, România și Olanda, ocupantele podiumului în Divizia B, turneu desfășurat la Oradea.

Foto: fiba.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.