Zoran Lukic este noul antrenor principal la Nizhny Novgorod

27 aprilie 2017

Nizhny Novgorod a anunțat numirea în funcția de antrenor principal al lui Zoran Lukic. El revine la postul pe care l-a ocupat în trecut, după o perioadă în cre a necesitat consiliere psihologică.

Decizia vine la încheierea sezonului 2016/17 pentru gruparea din Novgorod. Aceasta a ratat calificarea în playoff-ul Ligii VTB, clasându-se pe locul al 9-lea la încheierea sezonului regulat în ediția 2016/17. Acesta a fost cel de-al 6-lea sezon pentru Nizhny în Liga VTB, ratând playoff-ul pentru prima dată. Sezonul 2016/17 a cuprins și o participare în EuroCup, unde a reușit calificarea în faza a 2-a a grupelor, dar nu a izbutit să se califice în playoff.

11 martie 2017

BC Nizhny Novgorod a anunțat numirea lui Zoran Lukic în funcția de manager. Sârbul revine în baschet la distanță de doi ani de la ieșirea din scenă.

În vârstă de 45 ani, specialistul sârb se întoarce la clubul pe care l-a ridicat la statut de forță a baschetului european. Lukic a ocupat funcția de antrenor principal la clubul din Novgorod, între 2007 și 2014.

La capătul ultimului sezon alături de ruși, Lukic a calificat echipa în finala Ligii VTB. Acest rezultat a coincis cu dreptul de participare în Euroligă. Antrenorul ex-iugoslav a ales însă să preia funcția de antrenor principal la Banvit Bandirma, club care tocmai se despărțise de Dimitris Itoudis, grecul preluând-o pe CSKA Moscova.

Astfel, în loc să ghideze echipa pe care a ridicat-o de jos până în vârful baschetului european la nivel de club, Zoran Lukic a optat să preia o echipă din plutonul urmăritor al baschetului turcesc. O decizie pe care Lukic a regreată amarnic și azi.

După sezonul 2014/15, încheiat de Banvit cu o semifinală în EuroCup, respectiv în sferturile de finală ale campionatului și cupei din Turcia, Lukic s-a retras din baschet. Potrivit unor surse neoficiale, el a fost atât de afectat de decizia de a părăsi pe Nizhny Novgorod, acolo unde a fost considerat un veritabil erou și lider al clubului, încât a necesitat consiliere psihologică.

La distanță de aproape trei ani de la acea decizie și doi de la retragerea din activitate, Lukic revine sub formă de manager.

În prezent Nizhny Novgorod se situează pe locul 9 în Liga VTB, având 6-13 la general. În EuroCup, gruparea din Novgorod a fost eliminată în faza a 2-a a grupelor.

Echipa este antrenată în prezent de letonul Arturs Stalbergs. Acesta a preluat funcția de principal vara trecută, după două sezoane în calitate de asistent. Stalbergs are doar 32 ani, dar a început să antreneze din 2010 (la vârsta de 25 ani).

Foto: www.eurocupbasketball.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.