Zoran Dragic s-a înțeles cu Phoenix Suns

zoran

25 septembrie

Zoran Dragic nu a mai jucat la meciul pe care Unicaja Malaga l-a susținut în cadrul turneului de pregătire de la Istanbul în compania lui Olympiacos Pireu. Baschetbalistul sloven a ajuns la un acord cu Phoenix Suns în vederea unui contract pe doi ani. El va încasa 3.5 milioane dolari însă va achita o parte a clauzei de reziliere a contractului cu ibericii. Prin urmare, Zoran va juca alături de fratele său – Goran Dragic în NBA din sezonul 2014/15.

23- septembrie

Zoran Dragic a semnat un contract cu Unicaja Malaga. Sportivul originar din Slovenia nu a renunțat la ideea de a juca în NBA chiar din sezonul competițional 2014/15, însă el a semnat un contract cu formația pentru care a jucat în sezonul precedent pentru a se putea pregăti în regim normal.

Înțelegerea cu formația andaluză cuprinde o clauză de reziliere a contractului. Aceasta poate fi activată oricând, motiv pentru care trecerea lui Zoran Dragic la Phoenix Suns nu este exclusă în acest moment, în pofida contractului existent cu formația iberică.

De altfel, Zoran continuă negocierile cu Phoenix prin intermediul impresarului. Dacă se va ajunge la un acord cu echipa din NBA, Zoran va avea nevoie de sprijinul financiar al fratelui său, Goran, pentru achitarea clauzei de reziliere a contractului cu Unicaja Malaga. Prin urmare, șansele ca frații Dragic să fie colegi la gruparea din Arizona, încă din sezonul 2014/15 nu au fost afectat de contractul semnat de Zoran cu Malaga.

În șapte partide disputate la FIBA World Cup 2014, Zoran Dragic a avut medii statistice de 12.9 puncte, 4.0 recuperări, 1.4 intercepții și 1.3 pase decisive cu 0.7 posesii pierdute în 26.3 minute pe meci. El a avut procentaje de 55% la două puncte, 43% la trei puncte și 69% la linia de pedeapsă pentru un indice de 14.1 la eficiență, fiind al 2-lea jucător ca productivitate în naționala Sloveniei după fratele său.

Născut în anul 1989, Zoran Dragic măsoară 1.96 metri și evoluează pe pozițiile 2-3. Principalele sale calități sunt intensitatea și angajamentul fizic, aspecte care îl ajută foarte mult în jocul de baschet pentru că pe plan european nu există foarte mulți jucători sau echipe care pun atât de mult accent pe aceste aspecte. În schimb, la nivel de NBA, Zoran ar putea întâmpina dificultăți din acest punct de vedere.

De-a lungul carierei, jucătorul în vârstă de 25 ani a jucat pentru Ilirija (Slovenia), Jance STZ (Slovenia), Geoplin Slovan (Slovenia), Krka (Slovenia) și Unicaja Malaga (Spania). Are 44 meciuri în două sezoane la nivel de Euroligă cu medii de 7.7 puncte, 2.9 recuperări și 1.0 pase decisive în 19.6 minute pentru 7.2 la eficiență. În sezonul 2013/14 a înregistrat un progres semnificativ în comparație cu primul la nivel de Euroligă.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.