Zielona Gora și-a apărat titlul în Polonia. Va juca în EuroCup!

Stelmet Zielona Gora și-a apărat titlul de campioană în Polonia. Fosta echipă a lui Vlad Moldoveanu a depășit pe Torun cu scorul general de 4-1 în finala competiției. Ultimul meci s-a disputat sâmbătă (10.06), încheindu-se cu scorul de 88-82.

În fazele anterioare ale playoff-ului, Zielona Gora a depășit pe Polpharma cu 3-1, respectiv pe Stal Ostrow cu 3-2.

Acesta este al 4-lea titlu național din istoria lui Zielona Gora. Toate au fost cucerite pe parcursul ultimelor cinci ediții de campionat desfășurate. Aceasta a fost a 5-a finală consecutivă disputată și cea de-a 6-a clasare succesivă pe podium în Polonia.

Zielona Gora, echipă ce a participat în ediția 2016/17 a Basketball Champions League după ce a fost amenințată de federația națională cu excluderea din campionat, sub presiunea FIBA, pentru decizia de a se înscrie în EuroCup (la care a renunțat și i s-a făcut loc în BasketballCL prin deschiderea unei grupe suplimentare), a terminat sezonul regulat pe locul al 2-lea, având un bilanț general de 23-9.

De notat că Zielona Gora a beneficiat de avantajul terenului propriu în toate seriile din playoff. Acest lucru s-a datorat și faptul că Anwil Wloclawek, câștigătoarea sezonului regulat, a fost eliminată din primul tur al playoff-ului.

EuroCup a anunțat numele țărilor invitate în următoarea ediție a competiției. Polonia se numără între ele cu un loc. Acesta va fi acordat lui Zielona Gora.

Foto: Radoslaw Racelt / Stelmet Zielona Gora (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.