Zeljko Obradovic prefațează seria de playoff cu Panathinaikos Atena

Zeljko Obradovic va fi confruntat cu Panathinaikos Atena în playoff-ul Euroligii masculine. După 13 ani de colaborare, perioadă ce l-au propulsat pe sârb în postura de cel mai bun antrenor european al tuturor timpurilor, respectiv pe PAO în cea de clubul numărul 1 în baschetul european la nivel de club, cele două părți își dau întâlnire în playoff-ul competiției de top a Europei în ediția 2016/17.

Într-un interviu acordat jurnalistului Sotiris Vetakis, actualul antrenor al lui Fenerbahce Istanbul a declarat următoarele:

„Este unul din lucrurile care te aștepți să se întâmple. Mai devreme sau mai târziu trebuia să ne întâlnim, din tabere opuse, într-o fază avansată a competiției pentru care trăim. De când m-am alăturat lui Fenerbahce era limpede că la un moment dat ne vom confrunta în așa fel încât miza să fie una foarte importantă.

Am fost oaspete la OAKA de patru ori de la despărțirea de Panathinaikos, iar acum e momentul să ne întâlnim în playoff. În viitor sunt absolut convins că ne vom confrunta într-o finală de Euroligă. Nu va fi niciodată un sentiment plăcut pentru mine, dar asta e viața. Așa e baschetul. Nu crecă există vreun dubiu cu privire la sentimentele mele față de Panathinaikos și este ceva ce nu se va schimba niciodată. Nu ai cum să uiți 13 ani de asemenea încărcătura cum au fost cei ai colabărării noastre. Va fi o serie cu totul specială pentru mine. Panathinaikos are avantajul terenului propriu și îl merită pe deplin.”

Întrebat dacă crede că se va schimba relația sa cu Panathinaikos în urma acestei serii, tehnicianul ex-iugoslav a precizat:

„Este haios să vorbim despre faptul că s-a putea schimb ceva între mine și Panathinaikos sau suporterii acestei echipe. Vă pot spune că nu se va schimba nimic. Inima și sufletul meu sunt strict legate de acest club. Este o conexiune care nu se poate schimba într-o serie de playoff. Sunt un profesionist și cred că toată lumea cunoaște acest lucru, cu atât mai mult suporterii echipei la care am lucrat atâția ani. Voi face tot ce depinde de mine ca echipa mea să iasă învingătoare. Oricine își va schimba sentimentele față de bine pentru faptul că îmi doresc să câștig este liber să o facă, dar îl rog să-și amintească de faptul că 13 ani am făcut același lucru pentru Panathinaikos. Tot ce pot să spun este că timp de 13 ani am dat totul în fiecare zi pentru acest club. Nu regret nimic și nu voi regreta nimic vreodată.”

Chestionat în legătură cu faptul că Fenerbahce și-a schimbat imaginea și statutul în Europa după mai puțin de patru ani de colaborare cu Obradovic, antrenorul sârb a declarat:

„Aud în fiecare zi povestea asta. Toată lumea vorbește despre bugetul echipelor pe care eu le antrenez. Este un lucru care pur și simplu nu mă atinge, nu mă interesează absolut deloc. Opinia publică are tot dreptul să mă judece și să vorbească despre mine așa cum simte și dorește. Pe mine din această perspectivă a opiniei publice mă intersează un singur lucru. Mă interesează să simtă și să creadă că sunt interesat de cel mai bun rezultat posibil. Asta e tot. Pot să exemplific cu ceea ce s-a întâmplat la ultimul meci de campionat. Eram conduși cu 24 puncte la pauză, iar la întoarcerea de la vestiare am fost aplaudați și încurajați. Asta îneamnă că am câștigat încrederea suporterilor noștri. Pentru mine e tot ce contează.

Aș adăuga faptul că este normal ca statutul lui Fenerbahce să se fi schimbat în ultimii ani. Echipa s-a calificat de două ori la turneul final al Euroligii în această perioadă. În prealabil nu s-a calificat niciodată. Media spectatorilor la meciurile echipei de baschet a crescut de la 2.500 la 11.000. Acestea sunt lucru concrete, care pentru mine confirmă schimbarea de statut a clubului.

Suntem cu echipa întreagă, chiar dacă unii dintre jucători revin după accidentări sau absențe importante și de durată. Suntem pregătiți din punct de vedere tactic. Planul este stabilit și consider că este solid pentru o serie de playoff cu un adversar extrem de valoros, periculos și incomod. Statisticile nu au nicio valoare, ele prezintă interes pentru jurnaliști. Pe mine mă interesează să câștig.”

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.