Zeljko Obradovic deranjat de atitudinea suporterilor Stelei Roșii față de persoana sa

Zeljko Obradovic, antrenorul lui Fenerbahce Istanbul și cel mai titrat tehnician din istoria baschetului european, a fost extrem de supărat față de comportamentul suporterilor Stelei Roșii Belgrad în legătură cu persoana sa pe parcursul meciului din etapa a 17-a în Euroligă. Campioana Serbiei a învins-o pe cea a Turciei cu scorul de 75-73.

foto: Nebojsa Parausic

Dincolo de cele consemnate în joc, Obradovic a ținut să-și exprime nemulțumirea față de scandările care i-au fost adresate încă de la prima sa apariție pe parchetul din Pionir:

„Nu înțeleg atitudinea aceasta a suporterilor Stelei Roșii Belgrad față de persoana mea. În întreaga mea viață nu am spus un cuvânt negativ sau ofensator la adresa echipei lor favorite. Nu este normal ca la apariția mea în sală să se strige în cor ‘Zeljko ești turc’. Nu merit așa ceva. Sunt mai sârb decât toți acei oameni care a strigat acest lucru la adresa mea. Să faci pe patriotul la Belgrad e tare simplu. Ar trebui să conteze mai mult ceea ce am făcut eu pentru țara mea și pentru baschetul din țara mea. Credeți-mă e mai dificil să realizezi aceste lucruri acolo unde le-am realizat eu. Din punctul meu de vedere nu mai poate să existe niciun fel de relație cu Steaua Roșie Belgrad.”

Referitor la meciul pierdut în capitala Serbiei, Obradovic a precizat:

„A fost un meci dificil, decis în urma unor decizii proaste din partea noastră la final. În schimb, Steaua Roșie a luat decizii potrivite, care au ajutat-o să învingă la capătul unui meci echilibrat. Am avut control asupra jocului, dar am comis un fault aiurea, după care apărarea noastră la Jenkins a fost practic inexistentă.

Știam că jucătorii tineri Stelei Roșii joacă cu foarte mult curaj și nu se tem să arunce la coș. Cu toate acestea, noi le-am oferit prea mult spațiu pentru a-și face jocul. Au aruncat de prea multe ori la coș cu apărătorii noștri având brațele jos. Cred că trebuia să câștigăm acest meci, am avut armele pentru a o face. Nu le-am folosit. Nici măcar faulturile nu ni le-am folosit. Zvezda nu ne-a surprins, a jucat la fel ca și în meciurile anterioare, dar nu poți câștiga împotriva lor dacă persiști în greșeli, nu te aperi și nu faci fault atunci când situația o cere.”

Despre faptul că Fenerbahce are 7 înfrângeri și dacă consideră că eșecul de la Belgrad este surprinzător, legendarul tehnician al lui turcilor a precizat:

„Rămân la părerea pe care am exprimat-o de atâtea ori în acest sens. Nu există surprize în această Euroligă. Orice rezultat este absolut posibil.”

Fenerbahce Istanbul are 10-7 după eșecul de la Belgrad. În schimb, Steaua Roșie are 9-8.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.