Zeljko Obradovic: „Ar fi cazul să înțeleagă toată lumea că aici vorbim despre sport. Nu este vorba despre viață și moarte!”

Fenerbahce Istanbul a învins în Meciul 1 al seriei cu Panathinaikos Atena, scor 71-58, la OAKA. Antrenorul formației învingătoare a discutat despre jocul de deschidere al seriei de playoff pe care cele două echipe o dispută în playoff-ul Euroligii. Acesta a subliniat prestația lui Kostas Sloukas, a evidențiat rotația scurtă pe care a utilizat-o în repriza secundă, dar cel mai important a subliniat că activează într-un domeniu în care există victorie și înfrângere.

Zeljko Obradovic, întrebat la conferința de presă organizată după Meciul 1 al seriei dintre Panathinaikos și Fenerbahce din playoff-ul Euroligii dacă pentru echipa lui calificarea la Final Four este obligatorie, a precizat:

„Nimic în această lume nu este obligatoriu. Ar fi cazul ca oamenii să înțeleagă o dată și pentru totdeauna acest lucru. Aici vorbim și practicăm sport. Nu este o chestiune de viață și moarte. Este foarte greu pentru ambele echipe, dar sper ca lumea să înțeleagă că indiferent cum se termină un meci sau o serie de meciuri, viața continuă. Haideți să fim normali la cap măcar atunci când vorbim despre sport.

Eu știu că presa vorbește mult și subliniază diverse chestii. Are puterea să manipuleze masele de oameni și paote să-i influențeze pe aceia care sunt foarte dedicați echipei favorite. Din moment ce mă întrebați un astfel de lucru sunt nevoit să vă răspund. Suntem oameni, suntem profesioniști. Cu toții ne dorim să câștigăm, dar până la urmă echipa mai bună va triumfa. Nu e nimic mai mult decât atât. Nimic nu este obligatoriu.”

Despre rotația scurtă folosită în repriza secundă a jocului câștigat cu scorul de 71-58, reușind să transforme un deficit maxim de 16 lungimi într-o victorie la 13 puncte, Obradovic a spus:

„Am încercat să-mi trezesc echipa. Am început repriza secundă cu doi conducători de joc, cu Bogdanovic și doi pivoți. Pe parcurs a mai intrat doar Kalinic. Am experimentat multe în acest sezon. Știu cu certitudine că atunci când un jucător nu este în formă avem mari probleme. Pe de altă parte, e limpede că întotdeauna pot să apară situații neprevăzute.

Ne-am apărat foarte bine în repriza secundă, dar în același timp știu că nu se va repeta ca o echipă cu calitatea lui Panathinaikos să marcheze doar 16 puncte într-o repriză.”

În continuare, Obradovic a subliniat contribuția lui Kostas Sloukas, jucător care nu a marcat niciun punct în aproape 33 minute de joc:

„Nu a marcat niciun punct, iar statistica lui este modestă, dar el a avut o prestație excepțională pentru echipă. Sloukas mi-a arătat în timpul meciului că îl preocupă echipa. Nimic altceva nu l-a interesat. Nimic altceva nu i-am cerut.

Nu știu cum va continua această serie, însă e limpede că  fost un meci în care am câștigat cu dificultate, printr-un efort uriaș din partea rotației noastre scurte. Este de abia 1-0. Nimic nu este jucat. Va fi extrem de greu să ajungem la trei victorii. La fel de greu cum îi va fi și lui Panathinaikos.”

Obradovic a adus mulțumiri conducerii lui Panathinaikos pentru primirea de care a avut parte:

„Mulțumesc încă o dată conducerii clubului Panathinaikos pentru cum m-a primit. Este o onoare pentru mine, tot așa cum a fost să conduc această echipă atâția ani. Este foarte greu pentru mine să fiu adversar unui astfel de club. Sunt amintiri și realizări extraodinare, astfel încât îmi este extrem de dificil să exprim în cuvinte ce simt atunci când viața mă aduce în postură de adversar al lui Panathinaikos. Așa cum am mai spus, nimic nu e obligatoriu în viață. Atunci când am ales să antrenez pe Fenerbahce am înțeles că la un moment dat voi avea parte de o astfel de experiență. Nu e plăcută, dar în viață nu avem parte doar de experiențe frumoase.”

Meciul 2 se dispută joi (20.04), tot la Atena.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.