Zeljko Obradovic este antrenorul sezonului 2016/17 în Euroliga masculină

Zeljko Obradovic a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului 2016/17 în Euroligă. Este cea de-a 3-a astfel de distincție pentru legendarul tehnician sârb după performanțele din2007 și 2011, când a câștigat și Euroliga alături de Panathinaikos. El a fost recompensat cu trofeul Alexander Gomelsky.

Obradovic a ghidat-o pe Fenerbahce Istanbul spre primul trofeu continental din istorie în sezonul 2016/17. Performanța s-a consemnat tocmai la Istanbul, după victorii cu Real Madrid (semifinale) și Olympiacos Pireu (finala), la capătul primului sezon în care fiecare echipă a jucat în compania tuturor adversarilor cel puțin de două ori.

foto: Nebojsa Parausic

În urma triumfului cu Fener, Obradovic are nouă titluri continentale la nivel de club. El a cucerit Euroliga alături de Partizan Belgrad, Joventut Badalona, Real Madrid, Panathinaikos Atena (de cinci ori), respectiv Fenerbahce Istanbul. ZOC este cel mai titrat antrenor din istoria baschetului european la nivel de club.

În sezonul 2016/17, Obradovic a cucerit și titlul de campion al Turciei.

Trofeul Aleksander Gomelsky de-a lungul timpului

2006 – Ettore Messina
2007 – Zeljko Obradovic
2008 – Ettore Messina
2009 – Dusko Vujosevic
2010 – Xavi Pascual
2011 – Zeljko Obradovic
2012 – Dusak Ivkovic
2013 – Georgios Bartzokas
2014 – David Blatt
2015 – Pablo Laso
2016 – Dimitris Itoudis

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.