Zeljko Obradovic la cel de-al 16-lea Final Four din carieră!

Zeljko Obradovic va fi prezent pentru a 16-a oară în carieră la turneul final al Euroligii masculine. Legendarul antrenor originar din Cacak, Serbia, parcurge cel de-al 25-lea sezon din carieră.

El a început activitatea de antrenpr în 1991, la cârma lui Partizan Belgrad. La capătul primului sezon a câștigat Euroliga alături de formația amintită. El a repetat această performanță la singurul sezon alături de Joventut Badalona, respectiv la primul sezon alături de Real Madrid și Panathinaikos Atena. Cele două echipe pe care le-a condus, dar nu a câștigat trofeul cu ele sunt Benetton Treviso și Fenerbahce Istanbul.

foto: Nebojsa Parausic, Kosarka, Crvena zvezda, Fenerbahce, Evroliga, XYZ

Obradovic a câștigat trofeul de opt ori în carieră. Cinci dintre ele au fost obținute alături de Panathinaikos, iar câte unul cu Partizan, Badalona și Real Madrid. El are câte o participare la Final Four cu Partizan, Badalona și Benetton Treviso. A fost cu Real Madrid de două ori și se află la cel de-al 3-lea alături de Fenerbahce. De asemenea, are opt prezențe la turneul final alături de Panathinaikos.

De-a lungul carierei, Zeljko Obradovic a antrenat în zece finale de Euroligă. Opt au fost adjudecate și două pierdute. Acestea datează din 2001 și 2016.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.