Zece zile până la startul sezonului 2017/18

Zece zile ne despart de startul oficial al sezonului competițional 2017/18. Startul se dă pe 20 septembrie 2017, atunci când CSM CSU Oradea va fi prima echipă românească de club angrenată într-o competiție oficială.

Este vorba despre prima manșă a turului inaugural din FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii se deplasează în Bulgaria, unde se duelează cu Balkan Botevgrad, o formație care a-a întărit semnificativ în această vară, pentru a întâmpina cum se cuvine debutul absolut în cupele europene. Meciul amintit se va disputa pe 20 septembrie (miercuri), cu începere de la ora 20.30, la Arena Botevgrad din localitatea cu același nume.

O zi mai târziu, 21 septembrie (joi), ora 19.00, BC CSU Sibiu va primi vizita lui BK Pardubice. Revenirea în arena internațională a galben-albaștrilor se va da în transmisiune directă la DigiSport.

Ulterior, mai exact pe 24 septembrie (duminică), în deplasare, se va consemna debutul în noul sezon competițional pentru campioana în exercițiu a României, U-BT Cluj-Napoca. Ardelenii se duelează cu învingătoarea dublei dintre Bosna Sarajevo și MHP Riesen Ludwigsburg. Returul este programat la Cluj-Napoca, pentru data de 26 septembrie (marți). De notat că ardelenii intră în această competiție din turul al 2-lea preliminar.

CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu vor disputa jocul retur din prima fază preliminară a FIBA Europe Cup în 27 septembrie (miercuri).

Dacă se califică mai departe, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui Basic Fit Bruxelles, pe 29 septembrie (vineri), cu returul programat a se desfășura pe 2 octombrie (luni).

Luna septembrie se încheie cu prima manșă din turul inaugural al Cupei României la baschet masculin – ediția 2017/18. Jocurile acestei faze se vor desfășura pe 30 septembrie anul curent după cum urmează:

BCM U Pitești vs BC Mureș
SCMU Craiova vs BC SCM Timișoara
Phoenix Galați vs Dinamo București
Politehnica Iași vs Timba Timișoara

Returul este programat pentru 4 octombrie, urmând ca pe 6-7 otombrie să se dispute prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

De notat că în perioada 4-11 octombrie 2017 sunt programate jocurile turului al 2-lea din preliminariile FIBA Europe Cup. Steaua CSM EximBank București este calificată directă în această fază, unde ar putea accede CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, dacă vor trece de adversarii întâlniți în primul tur.

Se anunță un sezon competițional aparte, întrucât echipele de club vor rebui să împartă jucătorii cu cea națională. Prima reprezentativă va fi angrenată în campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019, acolo unde a fost repartizată într-o grupă alături de Italia, Croația și Olanda. Primele jocuri din această campanie sunt programate în luna noiembrie 2017, o nouă fereastră urmând a fi rezervată în luna februarie 2018.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.