Zalgiris Kaunas furnizează surpriza la Ulker Sports Arena

Zalgiris Kaunas a deschis etapa a 12-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18 cu o victorie în fieful campioanei Europei, Fenerbahce Dogus. Elevul și-a învins profesorul, Sarunas Jasikevicius depășindu-l pe legendarul Zeljko Obradovic, scor 90-89, într-un meci transmis la DigiSport.

Soarta jocului a fost influențată de o decizie discutabilă de arbitraj, Brad Wanamaker fiind sancționat cu greșeală antisportivă la o intervenție neregulamentară în care a încercat să evite un blocaj. Intervenția a fost într-adevăr neregulamentară, dar e puțin probabil să fi fost antisportivă.

Paulius Jankunas a fost victimă în acea fază. El a fost trimis la linia de pedeapsă, transformând ambele aruncări cu 40 secunde înainte de final pentru a aduce pe Zalgiris la conducere, scor 87-86. Balticii au irosit posesia aferentă, iar Fenerbahce a avut oportunitatea victoriei.

Kostas Sloukas și-a asumat o acțiune individuală la capătul unui meci în care a avut mai multe nereușite în faza de atac (4/16 la aruncările din acțiune). El a fost blocat de către Aaron White. Mingea a intrat în posesia oaspeților, care au alergat în cealaltă direcție a terenului și Arturas Milaknis a aruncat de trei puncte cu 5.9 secunde înainte de final, în pofida faptului că acest lucru nu era necesar și indicat ar fi fost să joace pentru trecerea timpului. Mingea a intrat în coș și a desprind pe Zalgiris la două posesii, moment în care Obradovic a cerut timp de odihnă, iar Jasikevicius și-a certat jucătorul pentru decizia de a arunca în acea situație, chiar dacă Milaknis este unul dintre cei mai redutabili shooteri din baschetul european.

În cele din urmă totul a decurs favorabil lui Zalgiris Kaunas, în pofida triplei lui Sloukas cu care s-a închis tabela de marcaj.

A fost un meci deosebit de echilibrat, început excelent de Fenerbahce, continuat mai bine de Zalgiris. Turcii conduceau la pauză cu scorul de 42-41, respectiv la intrarea în secvența decisivă, scor 64-63.

Fenerbahce a terminat meciul cu doar două posesii pierdute, iar Zalgiris nu a izbutit vreo intercepție în această confruntare. Balticii au fost superiori la recuperare (31-24) și au avut procentaje de 64% la două puncte, respectiv 59% la trei puncte. Totul în condițiile în care Fener a avut doar 40% la două puncte și a ratat opt aruncări libere. Pe de altă parte, turcii au avut 13/25 la aruncările de pe semicerc.

Kevin Pangos a totalizat 22 puncte, 7 pase decisive, Axel Toupane a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, Paulius Jankunas a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări, iar Brandon Davies a terminat cu 14 puncte4 recuperări pentru Zalgiris.

Jan Vesely a totalizat 20 puncte, 5 recuperări (4 ofensive), 4 capace, Brad Wanamaker a adăugat 19 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, iar Nicolo Melli a încheiat cu 13 puncte pentru Fenerbahce. Bobby Dixon și Nikola Kalinic, similar lui Sinan Guler și Melih Mahmutoglou, nu au jucat, în pofida faptului că au fost trecuți pe foaia de arbitraj.

Dincolo de cifre și statistici, a fost un meci nu doar echilibrat, dar și extrem de frumos. Cele două echipe au etalat un baschet de înaltă ținută, cu un plus pentru Zalgiris, echipă care joacă dezinvolt, lipsită fiind de presiune și care ne arată că munca dublată de plăcerea de a juca pot să ducă o echipă mult peste propria condiție.

Fenerbahce Dogus are 8-4 după acest eșec. În schimb, Zalgiris Kaunas a ajuns la 7-5.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.