Wilbekin ar putea obține pașaport turcesc

Scottie Wilbekin ar putea obține în cele din urmă un pașaport european. Se pare că nu îl va avea pe cel românesc, însă există șanse ca americanul să devină cetățean turc.

În vârstă de 24 ani, Wilbekin a fost vehiculat între jucătorii americani luați în considerare pentru postul de jucător naturalizat al echipei naționale a României. Acest lucru nu s-a materializat și se pare că federația de specialitate a Semilunei se gândește la fundașul lui Darussafaka.

Wilbekin a avut medii de 11.6 puncte, 3.2 pase decisive și 1.8 recuperări pe meci în sezonul 2016/17 la nivel de Euroligă. El și-a prelungit pe doi ani contractul cu Darussafaka.

Jucătorul american a precizat:

„Nu am primit nimic oficial, dar cu siguranță m-ar onora propunerea de a juca pentru naționala Turciei. Joc în această țară de trei ani și pot să spun că mă simt aproape ca acasă. Dacă mi s-a propune, decizia de a accepta ar veni foarte repede.”

Chiar dacă jucătorul nu a primit încă oferta, presa de specialitate din Turcia vorbește tot mai mult despre posibilitatea ca Scottie Wilbekin să fie principala țintă a forului condus de către Hedo Turkoglu.

Cealaltă opțiune luată în considerare de turci este Brad Wanamaker, fostul coleg al lui Wilbekin la Darussafaka, trecut în această vară la Fenerbahce, alături de compania Dogus. Turcii se gândesc la succesorul lui Boby Dixon, jucător trecut bine de vârsta de 30 ani.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Wilbekin ar putea obține pașaport turcesc

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.