Vincent Hunter și Alex Neguț, remarcații Piteștiului în victoria cu Sibiul

Vincent Hunter a fost principalul remarcat al lui BCM U Pitești în victoria repurtată asupra echipei BC CSU Sibiu, scor 83-79. Alb-violeții au oprit o serie de șase înfrângeri consecutive și au bifat al 2-lea succes în TOP 6.

Americanul a fost liderul argeșenilor la puncte și recuperări. El a realizat un double-double cu 21 puncte și 10 recuperări. Hunter s-a evidențiat și în alt mod. Poate chiar mai important pentru echipa sa. Acesta a adus Piteștiul definitiv la conducere în ultimul minut de joc.

Hunter a trimis mingea în coș printr-o aruncare de pe semicerc cu care argeșenii au trecut în avantaj, scor 79-76, cu 46 secunde rămase pe timpul de joc. A fost reușita care a schimbat soarta partidei. Ea a făcut parte dintr-un parțial de 9-0 prin care Piteștiul a venit de la minus patru la plus cinci.

De altfel, Hunter a avut onoarea de a închide tabela de marcaj cu o pereche de aruncări libere pentru a consfinți victoria elevilor lui Hristu Șapera.

În această partidă un rol important a avut Alexandru Neguț. El a bifat 15 minute de joc în condițiile în care Adrian Tudor a fost limitat la doar șase, iar Vlad Corpodean a bifat 20. De asemenea, Ionuț Zaharie și Bogdan Stăncuț au avut prezențe scurte pe parchet.

Neguț a înregistrat un record de minute de joc într-o partidă din actuala ediție de campionat. El a contabilizat 4 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, fără minge pierdută și 100% la aruncări pentru 8 la eficiență. Mai mult, Piteștiul a avut plus de 17 puncte pe tabela de marcaj cu Neguț pe parchet. Este cel mai mare indice +/- din echipa Piteștiului în acest meci.

Alți remarcați pentru formația învingătoare au fost Tomislav Gabric – 19 puncte, 10 recuperări și 27 la eficiență, Pavel Marinov – 14 puncte, 5 pase decisive, Aleksandar Kostoski – 10 puncte, 6 pase decisive, respectiv Aleksandar Mladenovic – 10 puncte.

A fost un meci extrem de spectaculos. Piteștiul s-a desprins la 12 puncte, însă a permis formației sibiene să revină. La pauză scorul era de 38-28, însă oaspeții au trecut la conducere cu zece minute înainte de final, scor 57-54. Așadar, Sibiul a marcat mai multe puncte în sfertul al 3-lea, decât a făcut-o în primele două cumulat.

S-au consemnat 19 schimbări la conducere, dar și 11 situații de egalitate.

BCM U Pitești obține al 11-lea succes stagional. Este primul succes al alb-violeților în compania Sibiului în actuala ediție de campionat. Argeșenii se situează pe locul 6 în clasamentul general.

Foto Roby Boros / BCM U Pitești (facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.