Viitor sumbru pentru echipele naționale

EuroBasket 2017 ne-a adus starurile de mâine ale sportului cu mingea la coș din Europa. Din păcate jucători precum Luka Doncic, Kristaps Porzingis, Lauri Markkanen și alții ca ei nu vor fi prezenți în echipele naționale pentru preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019.

Faptul că superstarurile consacrate ale disciplinei nu vor fi prezente este deja un lucru cert și știut prin prisma faptului că NBA și Euroliga nu și-au ajustat calendarul pentru a permite echipelor naționale să mizeze pe serviciile celor mai buni jucători și antrenori din lumea baschetului în meciurile din preliminarii.

Așa cum la EuroBasket 2017 au absentat cei mai buni arbitri de pe bătrânul continent, suspendați tacit de FIBA pentru simplul fapt că aceștia au ales să oficieze în Euroliga masculină, în preliminariile pentru următoarea ediție a Campionatului Mondial vor absenta nu doar superstarurile parchetului și băncilor tehnice. Între cei absenți se vor număra și tinerii jucători ai Europei și planetei.

Porzingis și Markkanen sunt deja în NBA. Doncic este în Euroligă pentru un ultim sezon. După care va face, negreșit, pasul spre cea mai puternică ligă de pe planetă.

Cei trei nu sunt singurii tineri care vor lipsi din calificări. Același lucru se va întâmpla și cu Furkan Korkmaz, frații Hernangomez, Marko Guduric, Tryggvi Hlinason și toți jucătorii cu angajamente în NBA și Euroligă.

În aceste condiții viitorul apropiat al baschetului destinat echipelor naționale se arată mai de grabă sumbru. Fără îndoială există premise pentru apariția unor noi jucători de mare perspectivă. Însă nivelul calitativ al jocului nu se poate apropia de ceea ne-am dori să fie.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.