VIDEO. Diamantidis și Spanoulis lovesc în finala din Grecia!

Legendele lovesc una după alta în finala campionatului Greciei. Olympiacos Pireu a restabilit egalitatea în seria cu Panathinaikos Atena, după 68-66, în OAKA, la Meciul 2 al seriei ce va stabili numele campioanei din această țară.

Panathinaikos era condusă cu scorul de 65-63, însă Dimitris Diamantidis, jucător ce susține ultima sa finală din carieră, a executat o aruncare de trei puncte în stilul consacrat. Legenda lui PAO a înscris de pe semicerc cu o execuție clasică, un stepback cu aruncare din 45 de grade, de lângă Bryant Dunston. În imaginile video puteți vedea reacția lui Ioannis Sfairopoulos, antrenor lui Olympiacos, care cere timp de odihnă înainte ca mingea să părăsească mâna lui Diamantidis.

Astfel, scorul a devenit 66-65 în favoarea verzilor cu 8.3 secunde rămase de jucat. Olympiacos a venit în atac și mingea a fost repusă la Vassilis Spanoulis. Acesta a jucat o acțiune individuală, cu Nick Calathes. „Billy” a trimis mingea în coș pe sirenă și a stabilit scorul final.

https://www.youtube.com/watch?v=P79nlGak36E

Un sfârșit de partidă excepțional. Două nume care au marcat ultimii aproximativ 12 ani în baschetul elen, european și chiar mondial se evidențiază chiar dacă anii au trecut, uzura a apărut și noile staruri și-au făcut deja apariția. Diamantidis și Spanoulis oferă o ultimă finală de poveste.

Scorul general a devenit 1-1, în seria care se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Potrivit eurohoops.net, conducerea lui Panathinaikos a contestat rezultatul Meciului 2 invocând o abatere de pași la Spanoulis înaintea aruncării decisive. Verzii au amenințat că nu se vor prezenta la Meciul 3 dacă nu se va decide rejucarea Meciului 2.

___

ACTUALIZARE

Panathinaikos Atena a decis să nu protesteze pe cale oficială față de ultima fază a Meciului 2 din finala cu Olympiacos Pireu. Verzii au pierdut confruntarea pe aruncarea de trei puncte a lui Vassilis Spanoulis, în ultima secundă. Fundașul campioanei a comis abatere de pași înaintea aruncării decisive.

Iată ce au anunțat cei de la Panathinaikos pe cale oficială:

„Am asistat la o ‘crimă’ din partea arbitrilor. Este genul de ‘crimă’ la care clubul nostru a fost supus în repetare rânduri de-a lungul anilor și la care continuă să fie supus și în prezent. Suntem impresionați de faptul că o astfel de abatere a rămas neobservată nici pe comentariul televiziunii care transmite finala.

Suntem un club care prețuiește și promovează principiile ce stau la baza ideii de sport. Prin urmare, aducem la cunoștință următorul lucru: avem posibilitatea să depunem un protest, dar nu o vom face, în pofida faptului că Spanoulis comite o abatere de pași evidentă. Informăm suporterii pe această cale că noi nu apelăm la astfel de măsuri, atât de familiare lui Olympiacos. Nu ne vom implica într-un ‘campionat al protestelor’.”

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On VIDEO. Diamantidis și Spanoulis lovesc în finala din Grecia!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.