Victorii pentru importante Steaua Roșie și Brose Baskets

Steaua Roșie Belgrad și Brose Baskets au repurtat victorii pe teren propriu, iar Olympiacos Pireu a câștigat în deplasare, cu ocazia etapei a 12-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2016/17.

La Pionir, din Belgrad, Steaua Roșie a spulberat pe Maccabi Tel-Aviv, scor 83-58. Gazdele au dominat fizic întâlnirea, lucru remarcabil împotriva unei echipe atât de atletice precum cea a galbenilor. Un alt aspect remarcabil constă în lipsa de agresivitate a israelienilor. Aceștia au scris istorie, fiind primii care nu execută nicio aruncare liberă într-un meci din Euroligă! A fost un meci dominat categoric de sârbi, care administrează a 3-a înfrângere consecutivă israelienilor în toate competițiile. De altfel, presa internațională susține deja că Rami Hadar va fi înlocuit, urmând ca Maccabi să aducă un al 3-lea antrenor la echipă în tot atâtea luni de competiție.

Marko Simonovic a avut 14 puncte, 5 recuperări, Ognjen Kuzmic a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, iar Milko Bjelica a bifat 11 puncte și 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, DJ Seeley a avut 15 puncte, Drew Goudelock a adăugat 13 puncte, iar Maik Zirbes a izbutit 10 puncte, 6 recuperări pentru Maccabi.

Într-o partidă transmisă în direct la DigiSport, Brose Baskets a depășit pe Anadolu Efes Istanbul, scor 91-83. Jocul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu precizarea că germanii au avut în permanență un plus pe tabela de marcaj. Elevii lui Andrea Trinchieri au păstrat acest avantaj până la final pentru cea de-a 2-a victorie consecutivă.

Fabien Causeur a avut 28 punte, 3 pase decisive împotriva fostului său antrenor din sezonul precedent. Darius Miller a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, iar Janis Strelnieks a terminat cu 12 puncte, 4 recupeărri și 3 pase decisive în contul învingătorilor. De cealaltă parte, Jayson Granger a avut 23 puncte, iar Derrick Brown a reușit 18 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive pentru turci.

Olympiacos Pireu a câștigat la Kaunas, pe terenul campioanei Lituaniei – Zalgiris, scor 88-75. Partida a fost decisă în secvența decisivă, grație unui parțial de 25-15 în favoarea elenilor. Aceștia s-au impus datorită procentajelor superioare și a blocajului defensiv.

Kostas Papanikolaou a avut 16 puncte, 5 recuperări, Matt Lojeski a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, Georgios Printezis a terminat cu 15 puncte și 6 recuperări înainte de a se accidenta la genunchi, iar Kehm Birch a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru Olympiacos. Paulius Jankunas a replicat cu 18 puncte, 7 recuperări, iar Brock Motum a bifat 12 puncte, 4 recuperări pentru Zalgiris.

În urma acestor rezultate, echipele mai sus menționate au următoarea linie de clasament:

4. Olympiacos Pireu – 8/4
8. Anadolu Efes Istanbul – 6/6
10. Steaua Roșie Belgrad – 5/7
11. Maccabi Tel-Aviv – 5/7
13. Brose Baskets – 4/8
14. Zalgiris Kaunas – 4/8

Vineri (16.12) sunt programate ultimele trei meciuri ale rundei. Programul acestora:

Galatasaray Istanbul vs EA7 Milano
CSKA Moscova vs FC Barcelona – ora 19:30, la DigiSport 2
Panathinaikos Atena vs Fenerbahce Istanbul – ora 21:45, la DigiSport 4

Între 20 și 23 decembrie vor fi programate două etape din sezonul regulat al Euroligii masculine!

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.