Victorii pentru Steaua CSM EximBank și Știința în ziua a 2-a la turneul final U20 masculin

AZiua a 2-a la turneul final al Campionatului Național U20 masculin – ediția 2016/17, găzduit la Arena de Baschet din București, a consemnat victorii pentru Steaua CSM EximBank și Știința. Ambele au obținut victorii muncite, la capătul unor confruntări echilibrate. Formația militară este în continuare neînvinsă la turneul final, reușind să învingă fruntașele sezonului regulat în competiție.

Steaua CSM EximBank vs CN Aurel Vlaicu 81-79

După un prim sfert echilibrat, campioana în exercițiu s-a desprins la șapte lungimi, scor 42-35, înregistrat la jumătatea confruntării. Diferența s-a menținut până la intrarea în secvența decisivă. Aurel Vlaicu a reușit să se desprindă la 11 puncte în minutul 32 al partidei. Steaua a replicat cu un parțial de 19-7, preluând conducerea printr-un coș cu fault și liberă transformată, semnate Bogdan Popa. Militarii s-au desprins decisiv prin reușitele lui Ioniță și Arion.

Andrei Arion a totalizat 24 puncte, 5 pase decisive, Georges Darwiche a adăugat 20 puncte, 4 pase decisive, iar Andrei Calenic a încheiat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru învingători. În replică, Ștefan Mainea a totalizat 17 puncte, 10 recuperări, iar George Vlad și Cosmin Mingote au contribuit cu câte 10 puncte fiecare.

Știința București vs U-BT Cluj-Napoca 91-80

Jocul a decurs sub semnul echilibrului. S-au consemnat șapte schimbări la conducere. Ardelenii au câștigat primul sfert cu 22-21, însă la pauză scorul a fost egal, 37-37. Pe parcursul reprizei secunde s-a consemnat desprinderea gazdelor, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 62-58. Ultimele zece minute au fost controlate de Știința, diferența urcând la peste zece puncte.

Antonio Năsturescu a totalizat 28 puncte, 9 recuperări, Dragoș Diculescu a adăugat 23 puncte, 13 recuperări, iar Andrei Neagu a terminat cu 16 puncte pentru Știința. În replică, Andrei Mureșan a totalizat 19 puncte, Camil Berculescu a adăugat 18 puncte, 8 recuperări, iar Aras Teir a bifat 17 puncte, 7 recuperări pentru U-BT.

Ambele partide au fost transmise în direct prin intermediul paginii de Facebook Bufnitele din Regie.

În urma acestor rezultate, clasamentul se prezintă în felul următor:

1. Steaua CSM EximBank București 2/0 4 puncte
2. CN Aurel Vlaicu București 1/1 3 puncte
3. CSU Știința București 1/1 3 puncte
4. U-BT Cluj-Napoca 0/2 2 puncte

Programul ultimei runde, de duminică (09.04):

CN Aurel Vlaicu vs U-BT Cluj-Napoca – ora 14
Steaua CSM EximBank vs CSU Știința – ora 16

Steaua CSM EximBank poate deveni campioană națională cu o victorie în ultima zi.

Știința câștigă titlul național dacă învinge în ultima zi indiferent de diferență, iar Aurel Vlaicu pierde sau dacă învinge la diferență de peste 24 puncte, caz în care nu mai contează rezultatul lui Aurel Vlaicu.

În fine, Aurel Vlaicu devine campioană cu o victorie în ultima zi, coroborată cu victoria Științei la diferență de până la 24 puncte.

U-BT Cluj-Napoca nu mai are nicio șansă la titlul național.

Foto: Steaua Baschet (Facebook)

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On Victorii pentru Steaua CSM EximBank și Știința în ziua a 2-a la turneul final U20 masculin

  • Foarte bun meciul dintre Aurel Vlaicu si Steaua. Baietii antrenorului Teodorescu au luptat extraordinar incercand sa compenseze diferenta de talie si au condus ostlitatile vreo 35 min. Experienta, rotatia mai lunga si TALIA net superioara au asigurat victoria stelistilor dar baietii de la Vlaicu si antrenorul Teodorescu merita toate felicitarile. Omul asta chiar face o treaba ectraordinara.

  • Adevarat, meciul dintre A.V. si steaua a parut la acel moment finala competitiei. a doua zi insa s-a scris istoria in meciul stiintei cu steaua in care practic s- a consemnat o surpriza de proportii, in contextul in care cei de la stiinta au jucat cu multi copii nascuti 1999 si 2000!

    • A fost o surpriza in special prin prisma diferentei de scor dar, bufnitele au avut suficienti jucatori cu talie care sa contracareze jocul stelistilor. In plus ” motoretele ” Stintei au fost peste Darwiche si Arion. Oricum echipele bucurestene merita felicitari pe cand clujenii au ramas datori…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.