Victorii pentru Olympiacos și Real în deschiderea playoff-ului Euroligii

Olympiacos Pireu și Real Madrid și-au apărat avantajul terenului propriu în jocurile de deschidere ale seriilor pe care le susțin în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17. Două dintre ultimele patru câștigătoare ale trofeului au obținut victorii în compania reprezentantelor Turciei.

Jocul de deschidere al seriei dintre Olympiacos Pireu și Anadolu Efes Istanbul s-a terminat cu scorul de 87-72. A fost un meci controlat de greci, care s-au desprins la șapte puncte în primul act. Diferența a urcat la 11 lungimi până la pauză, respectiv la 17 puncte cu zece minute înainte de final. Efes nu a avut forța să revină până la final.

Grecii au avut pricentaje mai bune, au marcat mai mult de la mare distanță și au dominat la recuperare (47-31, cu 18-9 la cele ofensive).

Vangelis Mantzaris a totalizat 14 puncte, 6 recuperări, Erick Green a adăugat 13 puncte, Georgios Printezis a încheiat cu 11 puncte, 11 recuperări, iar Nikola Milutinov a izbutit 11 puncte, 7 recuperări pentru Olympiacos. Tyler Honeycutt, jucător incert pentru acest meci, a reușit 17 puncte, 10 recuperări, iar Thomas Heurtel a terminat cu 14 puncte, 4 pase decisive pentru Anadolu Efes.

Real Madrid a avut de muncit pentru a învinge pe Darussafaka Dogus Istanbul, scor 83-75. Turcii au început mai bine, desprinzându-se la opt lungimi în prima secvență. Elevii lui David Blatt mai aveau un punct în plus pe tabela de marcaj la pauză, scor 37-36. Ibericii au trecut la control în sevența a 3-a, iar pe parcursul ultimelor minute au gestiont avantajul obținut.

Remarcabil este faptul că madrilenii nu au aruncat foarte mult de la mare distanță. Acest lucru este cu atât mai important cu cât ei au terminat cu un procentaj de peste 50% la acest procedeu. Raportul paselor decisive a fost de 21-10, astfel încât turcilor le-a fost extrem de dificil să reziste 40 de minute cu multe acțiuni individuale asumate.

Sergio Llull a avut 23 puncte, 6 pase decisive, iar Gustavo Ayon a contabilizat 14 puncte, 4 recuperări pentru Real Madrid. În replică, Brad Wanamaker a reușit 21 puncte, Will Clyburn a adăugat 15 puncte, iar Luke Harangody a terminat cu 11 puncte, incluzând 3/3 de la mare distanță.

Meciul 2 în ambele serii se dispută vineri (21.04).

Foto&video: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.