Victorii pentru numele mari în prima zi din etapa a 2-a în TOP 16 la nivel de Euroligă

Gazdele au repurtat victorii pe linie în cursul serii de joi (08.01), în etapa a 2-a din cadrul TOP 16 la nivel de Euroligă. Mari favorite, echipele gazdă au repurtat victorii convingătoare.

CSKA Moscova a primit vizita lui Laboral Kutxa Vitoria. Rezultatul final a fost de 99-90.

Rușii au marcat cu generozitate pe parcursul primelor 20 minute de joc. Ei s-au desprins la 17 puncte în perioada amintită, scorul la jumătatea partidei fiind de 53-36. În repriza a 2-a bascii au jucat mai bine și au recuperat apropiindu-se la cinci puncte în debutul secvenței decisive. Pe final CSKA a jucat mai bine, refăcând avantajul de peste zece lungimi. În cele din urmă diferența a rămas de nouă.

Sonny Weems (foto) a totalizat 22 puncte cu 8 recuperări. Americanul a avut patru reușite din spatele semicercului, similar lui Milos Teodosic. El a trminat cu 18 puncte și 5 pase decisive, iar Nando De Colo a totalizat 17 puncte și 8 pase decisive pentru învingători. În replică, Mike James a avut 19 puncte, iar Kim Tillie a terminat cu 14 puncte și 5 recuperări (4 ofensive).

weems

Într-un alt meci contând pentru Grupa F, Olympiacos Pireu a trecut de EA7 Milano, scor 81-58. A fost o partidă ce a demarat bine pentru italieni, însă elenii au continuat excelent pentru o victorie categorică.

Oaspeții au câștigat primul act cu 13-18, însă a urmat un joc ofensiv încântător din partea echipei din portul Pireu. La jumătatea partidei scorul era de 39-35, însă Olympiacos a zburdat în partea a 2-a, când a înscris cu 19 puncte mai mult decât adversarul.

Brent Petway și Oliver Lafayette au avut câte 13 puncte, iar Giorgos Printezis și Martt Lojeski au bifat câte 12 pentru Olympiacos. În replică, Alessandro Gentile a totalizat 12 puncte pentru italieni.

Astfel, CSKA Moscova și Olympiacos Pireu bifează a 2-a victorie în TOP 16. Atât Laboral Kutxa, cât și EA7 Milano rămân fără victorie în urma jocurilor din această rundă.

În schimb, în Grupa E s-a consemnat prima victorie a lui Maccabi Tel-Aviv în această fază a Euroligii. Deținătoarea trofeului a depășit pe Steaua Roșie Belgrad cu scorul de 78-67.

Meciul s-a derulat sub semnul echilibrului cu un plus în permanență pentru echipa israeliană. Galbenii s-au desprins la 37-33 în prima jumătate, pentru ca în cea de-a doua Steaua Roșie să lase impresia că are forța de a produce o surpriză. Maccabi s-a mobilizat în pe final și s-a impus la o diferență de 11 puncte într-o rotație de opt jucători, cu doi mai scurtă decât a adversarului.

Brian Randle a totalizat 16 puncte, 9 recuperări și 4 intercepții fiind printre favoriți la titlul de jucătorul etapei, iar Sofoklis Schortsanitis a totalizat 15 puncte, 5 recuperări pentru Maccabi. De notat că Devin Smith a revenit după ce a absentat în prima etapă. Căpitanul lui Maccabi și MVP-ul lunii decembrie în Euroligă a avut 8 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive. De cealaltă parte, Nikola Kalinic a bifat 18 puncte, iar Marcus Williams a avut 13 puncte și 9 pase decisive pentru Steaua Roșie Belgrad.

Real Madrid a câștigat partida cu Galatasaray Istanbul ce a opus echipe care s-au impus în runda inaugurală din această fază a întrecerii. Rezultatul final a fost de 93-78.

După un prim act echilibrat, scor 25-24 în favoarea Madridului, jocul s-a rupt. Ibericii au înscris de două ori mai mult decât adversarul în actul al 2-lea, scorul la pauză fiind de 55-39. Repriza secundă a fost mai echilibrată, Galatasaray reușind să se apropie la zece puncte spre finalul jocului, însă turcii nu au reușit să răstoarne situație pe tabela de marcaj.

Felipe Reyes a avut 22 puncte, 11 recuperări (7 ofensive) și se înscrie în cursă pentru titlul de cel mai bun jucător al etapei. Rudy Fernandez a adăugat 15 puncte, Sergio Rodriguez a contrivuti cu 13, iar Sergio Llull a terminat cu 12 puncte și 7 pase decisive. Așadar, ibericii lui Real Madrid au contribuit cu 62 din totalul de 93 puncte ale echipei. În replică, Zoran Erceg a terminat cu 17 puncte și 5 recuperări.

Astfel, Real Madrid are 2-0 la general în TOP 16. Maccabi și Galatasaray au 1-1, iar Steaua Roșie ajunge la 0-2.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.