Victorii pentru Marinov și Kostoski în precalificările FIBA World Cup 2019

Seara de sâmbătă (12.08) a programat o nouă rundă de jocuri în precalificările zonei Europa din cadrul preliminariilor FIBA World Cup 2019. În această fază a competiției participă cele 13 țări europene care nu și-au asigurat calificarea la EuroBasket 2017.

Pavel Marinov a totalizat 8 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție în 18 minute pentru 7 la eficiență și 16 la +/- în victoria categorică repurtată de Bulgaria asupra Portugaliei, scor 91-65. Prin prisma acestui succes, Bulgaria și-a asigurat calificarea în faza următoare. Pentru învingători s-au evidențiat Aleksandar Vezenkov – 21 puncte, respectiv Dee Bost – 14 puncte, 7 pase decisive.

Aleksandar Kostoski a contribuit cu 16 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive cu 2 intercepții, fără posesie pierdută în 32 minute de joc pentru 24 la eficiență, cu 10 la +/-, în victoria repurtată de Macedonia asupra Kosovo, scor 87-74. Cel mai bun marcator al partidei a fost MVP-ul Basketball Champions League, Jordan Theodore. El a totalizat 24 puncte, cu 9 recupeărri și 4 pase decisive pentru învingători.

Reamintim faptul că Marinov și Kostoski evoluează în Liga Națională a României, similar lui Martin Paasoja, jucător ce face parte din echipa națională a Estoniei – care nu a avut meci la finele acestei săptămâni. Marinov și Kostoski au fost colegi la BCM U Pitești, însă primul a trecut în această vară la Steaua CSM EximBank București. Paasoja este noul jucător al lui SCM U Craiova.

Celelalte rezultate ale etapei a 4-a în precalificări

Austria vs Albania, scor 97-63
Slovacia vs Armenia, scor 78-92
Bosnia-Herțegovina vs Suedia, scor 72-88

După primele patru runde este cert că Bulgaria a câștigat Grupa D și este calificată pentru prima fază a grupelor din preliminarii în zona Europa. Tot acolo s-au calificat deja, indiferent de rezultatele ultimelor două runde, Austria și Olanda, primele două clasate în Grupa B. Celelalte cinci locuri sunt în continuare disponibile.

Ultimele două runde sunt programate pentru 16 și 19 august 2017.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.