Victorii importante pentru Panathinaikos, Efes și Fenerbahce în Euroligă

Panathinaikos Atena a repurtat un succes important în Euroliga masculină. Echipa antrenată de către Xavi Pascual a dispus de Real Madrid, scor 88-82, la OAKA, în prezența a 16.800 spectatori. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport și contează pentru etapa a 26-a din sezonul regulat.

Grecii au marcat 30 puncte în sfertul decisiv, atunci când au făcut diferența în acest meci. Panathinaikos a beneficia de contribuții remarcabile din partea cvintetului amrican alcătuit din Mike James, James Feldeine, KC Rivers, James Gist și Chris Singleton. Cel din urmă a avut 21 puncte, 9 recuperări. Ceilalți patru au avut între 11 și 14 puncte marcate.

Real Madrid a dominat la recuperare, bifând 16 mingi sub coșul advers, dar a avut dificultăți în apărare. Spaniolii au avut jumătate din totalul vizitelor la linia de pedeapsă față de adversar. De asemenea, elevii lui Pablo Laso au pierdut 16 posesii, față de 11 ale adversarului. Anthony Randolph a totalozat 13 puncte, 9 recuperări pentru madrileni.

Într-un alt meci transmis la DigiSport, Anadolu Efes Istanbul a învins Maccabi Tel-Aviv, scor 92-87. Turcii au realizat un parțil de 26-15 în sfertul al 3-lea. Ei au rezistat până la fina, în pofida celor 30 puncte marcate de oaspeți în sfertul 4.

Jayson Granger a totalizat 22 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Thomas Heurtel a bifat 18 puncte, 8 pase decisive,  iar Bryant Dunston a izbutit 13 puncte, 12 recuperări pentru Efes. De cealaltă parte, Victor Rudd a reușit 23 puncte, 4 recuperări, iar Sylven Landesberg a izbutit 20 puncte pentru Maccabi.

Fenerbahce Istanbul a învins pe terenul lui Brose Baskets Bamberg, scor 83-78. Succesul turcilor a fost umbrit de accidentarea lui Bogdan Bogdanovic. Sârbul s-a lovit la gleznă în primul sfert al partidei și nu a mai revenit pe parchet. Antrenorul Zeljko Obradovic a declarat la conferința de presă că jucătorul său are dureri, iar diagnosticul va fi stabilit după efectuarea analizelor.

Bobby Dixon a stabilit un record personal al carierei în Euroligă. El a totalizat 26 puncte, 6 recuperări. Luigi Datome a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, iar Ekpe Udoh a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Fener a jucat și de acestă dată fără Kosts Sloukas. De asemenea, a lipsit și Pero Antic. În replică, Nikos Zisis și Fabien Causeur au avut câte 15 puncte fiecare, ir Daris Miller a bifat 14 pentru Brose.

După aceste rezultate, cele șase echipe menționate au următoarea situație în clasamentul Euroligii masculine:

2. Real Madrid – 19/7
4. Fenerbahce Istanbul – 17/9
5. Panathinaikos Atena – 15/11
8. Anadolu Efes Istanbul – 14/12
12. Brose Baskets – 9/17
13. Maccabi Tel-Aviv – 9/17

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.