Victorii pentru favorite în deschiderea sezonului 2017/18 la nivel de Euroligă

Real Madrid a câștigat meciul de deschidere al sezonului 2017/18 în Euroliga masculină. Formația antrenată de către Pablo Laso s-a impus pe terenul lui Anadolu Efes Istanbul, scor 88-74.

Jocul a fost controlat cu autoritate de madrileni. Aceștia au marcat cu generozitate în primul sfert, pe parcursul căruia s-au desprins la 28-19. Au urmat 20 minute de joc echilibrate, turcii apropiindu-se amenințător pe tabela de marcaj, însă ofensiva ibericilor a funcționat impecabil în secvența decisivă, când s-a consemnat un parțial de 26-18.

Luka Doncic (foto) a totalizat 27 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive. Jucătorul în vârstă de doar 18 ani a stabilit un nou record personal al carierei la capitolul puncte marcate într-un meci din Euroligă. Gustavo Ayon a adăugat 16 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace pentru învingători. Slovenul a terminat cu 32 la eficiență, iar mexicanul a avut un indice de 30.

În replică, Erick McCollum a reușit 26 puncte, Ricky Ledo și Bryant Dunston au adăugat câte 17 puncte, primul având 9 recuperări, iar al 2-lea a terminat cu 7. De notat că Efes a jucat fără Derrick Brown.

Sergio Llull este accidentat și va rata cel puțin jumătate din sezonul competițional 2017/18.

Alte rezultate consemnate în prima zi a sezonului regulat din Euroliga masculină:

CSKA Moscova vs EA7 Milano, scor 93-84
Brose Baskets vs Maccabi Tel-Aviv, scor 71-88
Olympiacos Pireu vs Baskonia Gasteiz, scor 75-64

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.