Victorii pentru Barcelona, Maccabi și CSKA în etapa a 11-a din TOP 16 în Euroligă

FC Barcelona și Maccabi Tel-Aviv au repurtat victorii impotante în cadrul etapei a 11-a din TOP 16 la nivel de Euroligă. Ambele au făcut un pas important spre calificarea în playoff-ul competiției. În schimb, Anadolu Efes Istanbul își păstrează șansele de a avansa în sferturile de finală.

Catalanii s-au impus le Belgrad, scor 77-73, la capătul unui meci echilibrat cu Steaua Roșie. Barcelona a explodat din punct de vedere ofensiv în secvența decisivă, când a înscris 29 puncte, beneficiind de câteva libere din partea lui Juan Carlos Navarro și Tomas Satoransky în ultimul minut de joc efectiv. Ei au fost principalii marcatori ai învingătorilor cu 12, respectiv 11 puncte fiecare. În replică, Boban Marjanovic a avut 23 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive.

satoransky

Maccabi a avut la rândul său emoții în confruntaea cu Zalgiris Kaunas, însă s-a impus cu scorul de 79-72. Jeremy Pargo a avut 26 puncte, iar Devin Smith a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări pentru învingători. Arturas Milaknis a avut 19 puncte pentru Zalgiris.

Alba Berlin a învins pe Galatasaray Istanbul, scor 75-68. Meciul a avut loc în capitala Germaniei, însă a demarat cu întârziere de o oră față de ora inițial programată din cauza unor incidente între suporterii celor două echipe. Jocul a fost dominat de elevii lui Sașa Obradovic cu precizarea că turcii au recuperat mai mult de jumătate din diferență pe parcursul sfertului decisiv al partidei. Marko Banic a avut 15 puncte, Reggie Redding a adăugat 10 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări pentrru ca în replică Zoran Erceg și Ender Arslan să aibă câte 16 puncte fiecare.

CSKA Moscova a spulberat pe Unicaja Malaga, chiar în Spania. Rezultatul final a fost de 95-77. Tandemul Teodosic – De Colo a făcut din nou furori. Primul a avut 25 puncte, 8 pase decisive, iar cel din urmă a contribuit cu 19 puncte, 6 pase decisive. Sasha Kaun a avut 16 puncte cu 100% la aruncări. În replică, Fran Vasquez a avut 14 puncte pentru iberici, care au rezistat un sfert în ritmul echipei lui Dimitris Itoudis.

Anadolu Efes Istanbul a fost pe punctul să irosească un avantaj consistent, înainte de a se impune cu scorul de 79-75 în fața lui Nizhny Novgorod. Meciul a avut loc în Turcia. Milko Bjelica a totalizat 15 puncte, alți trei jucători de la Efes contribuind cu cel puțin 10 puncte. De notat că Nenad Krstic nu a jucat pentru turci. De cealaltă parte, Artsiom Parakhouski – jucător curtat de CSKA Moscova – a avut 22 puncte și 7 recuperări pentru ruși.

FC Barcelona obține a 8-a victorie, iar Maccabi Tel-Aviv ajunge la cea de-a 7-a victorie în cadrul Grupei E. Aceste echipe se situează pe locurile 2-3 în grupă. Alba Berlin obține a 5-a victorie și rămâne în cursă pentru ocuparea locului 4, calificant în playoff-ul Euroligii. În schimb, CSKA continuă cursa pentru câștigarea seriei din care face parte alături de Olympiacos și Fenerbahce. Rușii au ajuns la 9 victorii și sunt deja calificați în sferturile de finală. Efes ajunge la al 5-lea succes și se menține pe locul al 4-lea, ultimul calificant, în Grupa F.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.