Victorie pentru naționala U20 masculin în cel de-al 2-lea joc test cu Macedonia

Echipa națională de tineret (U20) masculin a României a repurtat o victorie convingătoare în fața reprezentativei similare a Macedoniei, în cel de-al 2-lea joc de pregătire disputat de cele două formații la Skopje. Jocul desfășurat miercuri (05.07) s-a încheiat cu scorul de 85-66.

Jocul a fost controlat de elevii lui Tudor Costescu. Ei s-au desprins la 17-8 pe parcursul primelor zece minute de joc. Gazdele nu au reușit să echilibreze situația pe tabela de marcaj, scorul la jumătatea partidei fiind de 37-29.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 10-3 în favoarea României, ecartul crescând la 15 lungimi. După 30 minute de joc scorul era de 60-49. Pe parcursul secvenței decisive, compatrioții noștri au marcat 25 puncte și s-au desprins la 19 lungimi pe tabel de marcaj.

Bobe Nicolescu a totalizat 22 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, fără posesie pierdută, cu procentaj de 66% la aruncările din acțiune pentru 28 la eficiență în 24 minute de joc efectiv. Emi Cațe a adăugat 12 puncte, 10 recuperări (5 ofensive), 2 capace pentru 22 la efiiență, iar Ionuț Berceanu, Sebastian Ionescu și Tudor Gheorghe au avut câte 7 puncte fiecare.

Au mai marcat Radu Vîrnă, Nandor Kuti, Bogdan Popa și David Engi – 6 puncte fiecare, iar Georges Darwiche și Anton Diaconescu au avut câte 3 puncte fiecare.

În urmă cu 24 ore, Macedonia a învins România, scor 76-65.

De notat că România a împărțit victoriile și cu Ungaria, la Szekesfehervar. Astfel, tricolorii au câte două victorii și tot atâtea înfrângeri în perioada de pregătire pentru Campionatul European U20 masculin Divizia B, ediția 2017, de la Oradea. Evenimentul se va desfășura între 14-23 iulie.

Naționala de tineret se deplasează direct la Oradea, acolo unde va petrecut ultima perioadă de pregătire înaintea începerii competiției. De notat că România se va duela cu Portugalia în ultimele două jocuri test, la începutul săptămânii următoare.

Statistica meciului poate fi consultată AICI.

Foto: www.mkf.mk

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.