Victorie importantă pentru România U20 masculin în ziua de deschidere a Campionatului European de tineret Divizia B de la Oradea

România a obținut prima victorie la Campionatul European U20 masculin Divizia B ediția 2017, de la Oradea. Tricolorii au depășit Georgia, scor 63-51. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe.

Elevii lui Tudor Costescu au gestionat excelent sfertul decisiv al partidei. Nandor Kuti a înscris un coș pe contraatac la încheierea secvenței a 3-a, pentru a aduce reprezentativa României definitiv la conducere pe tabela de marcaj, scor 44-43. Ultimele zece minute au consemnat desprinderea compatrioților noștri la 11 lungimi, însă gruzinii s-au apropiat la 56-50 cu patru minute înainte de final.

Defensiva României a fost exemplară la final de meci, aspect ce alături de jocul lui Nandor Kuti în ofensivă, respectiv aportul lui Emi Cațe în spațiul de trei seunde la ambele panouri, s-au dovedit a fi elementele cheie ale confruntării. Pe de altă parte, în pofida combativității, România a avut probleme la controlul mingii, presiunea exercitată de adversar conducând la mai multe posesii pierdute și acțiuni rămase fără finalitate pe faza ofensivă.

România a dominat la recuperare (50-34, cu 17-6 la cele ofensive). Tricolorii au avut procentaje mai bune la aruncările de două puncte și la linia de pedeapsă. Un element important constă în faptul că România a fost la egalitate la capitolul posesii pierdute (15-15).

Kuti a totalizat 20 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, Cațe a bifat 12 puncte, 18 recuperări (7 ofensive) în condițiile în care a avut parte de un adversar deosebit de puternic, cu talie și un joc productiv inclusiv din afara spațiului de trei secunde. De asemenea, Nicolescu a reușit 11 puncte, 6 recuperări. Vîrnă și Ionescu au avut câte 7 puncte fiecare, Diaconescu, Popa și Popa au totalizat câte 2 puncte fiecare. Au mai jucat Darwiche și Berceanu.

Deși prematur de făcut calcule, deoarece este prima zi a turneului, e posibil ca acest succes să fie de mare importanță în continuarea competiției. Există șanse bune ca reprezentativa României să câștige grupa din care face parte, lucru ce ar putea conduce spre evitarea Croației, probabil cea mai puternică națiune din acest concurs, în sferturile de finală ale turneului.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Victorie importantă pentru România U20 masculin în ziua de deschidere a Campionatului European de tineret Divizia B de la Oradea

  • Bravo baieti! Victorie frumoasa dupa un sfert 4 jucat foarte bine. O generatie 1997 excelenta care va putea furniza , fara probleme 8-10 jucatori in prima liga, in max 3-4 . Conditia este ca acestor tineri jucatori sa li se asigure sanse sa progreseze

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.